Un futur sense platges?

¿Un futuro sin playas?

El sisè capítol d'Universo sostenible planteja els efectes del turisme i del creixement urbanístic sobre el litoral en el context de canvi climàtic i aborda possibles solucions investigades als centres universitaris. L'episodi compta amb la participació del professor de la UAB Ernest Marco.

08/10/2018

El clima ha evolucionat al llarg de la història, però en els últims anys s'ha produït una acceleració del procés de canvi com a conseqüència de la intervenció de l'ésser humà sobre el territori, afectant el litoral i posant en risc el futur de les platges.

En aquest sentit, són vàries les recerques que les universitats espanyoles estan desenvolupant per fer front a aquests efectes. Com la que duu a terme el Grup de Degradació de Contaminants Industrials i Valorització de Residus de la UAB, del qual forma part Ernest Marco, professor del Departament d'Egninyeria Química, Biològica i Ambiental. L'investigador explica en aquest espai el treball que estan realitzant per a la cerca de solucions per descontaminar aqüífers de manera sostenible i eficaç a través de bacteris aptes per a la seva neteja.

La sèrie “Universo sostenible” és un projecte on investigadors de la comunitat científica universitària responen sobre alguns dels grans temes d’interès social. Es una iniciativa del grup de treball d’Audiovisuals i Multimèdia de Crue Comunicació de les Universitats Espanyoles i s'emet per TVE, dins del programa "La aventura del saber".

 

Notícies relacionades

Totes les notícies