La Nit de la CiŔncia destinarÓ els beneficis a un projecte sobre malalties minoritÓries

Nit de la CiŔncia Sabadell

Les entitats organitzadores de la Nit de la Ciència a Sabadell, entre elles la UAB, han presentat el programa d’activitats de l’esdeveniment. L’acte central tindrà lloc el 12 d’abril i destinarà els seus beneficis a un projecte de recerca de malalties minoritàries del Parc Taulí.

13/02/2018

Aquest dilluns 12 de febrer s’han presentat en roda de premsa les activitats que organitzen  les diferents entitats que acompanyaran la Nit de la Ciència a Sabadell durant tot el mes d’abril. L’acte central d’aquesta tercera edició tindrà lloc el 12 d’abril i comptarà amb les actuacions del mentalista, hipnòleg i Premi Nacional de Mentalisme, David Baró, i de la formació musical l’Il·lús Teatre Ensemble. Les entrades per a l’espectacle del 12 d’abril i els tiquets fila 0 ja es poden adquirir online.

Aquesta iniciativa compta, també, amb el suport d’entitats, empreses i institucions ciutadanes que hi col·laboren, ja sigui organitzant diferents d’activitats complementàries o donant-hi suport econòmic.

En l’acte de presentació, el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, ha agraït a totes les entitats implicades en l’organització de la Nit de la Ciència “el seu compromís amb la recerca, la innovació i la docència en benefici de la societat. Volem continuar fent noves edicions de la nit de la ciència i que la ciutat s’impliqui”. Per la seva banda, el vicedirector de la Fundació Bosch i Cardellach, Manel Sabés, ha detallat el programa del 12 d’abril, amb les actuacions previstes, els premis i les beques que s’atorgaran i ha felicitat a totes les entitats per la iniciativa: “Esperem que a Sabadell es consolidi un aplec de la ciència”, ha assenyalat Sabés.

El proper 12 d’abril, en el marc de La Nit de la Ciència, la Fundació Olga Torres lliurarà un cop més el premi al millor treball de divulgació sobre el càncer de colon per un import de 9.000 euros. “La divulgació és essencial per a la recerca”, ha manifestat Jordi Carbonell, president de l’entitat.

La vicerectora de la Comunicació i de Promoció de la UAB, Virgínia Luzón, ha destacat que “per la UAB és un honor participar un any més en la Nit de la Ciència i, en aquesta edició a més d’atorgar beques, la Universitat contribuirà amb uns vídeos creats pels alumnes del Grau de Comunicació Audiovisual a Facultat de Ciències de la Comunicació”.

El cartell de la Nit de la Ciència ha estat elaborat per l’Escola de Disseny Superior ESDI. Georgina Bombardó ha explicat que “el significat del cartell vol transmetre la importància de la necessitat de la investigació de les cèl·lules mare, i s’intenta plasmar la revolució dels mini òrgans”.

El regidor de TIC, Miquel Soler, ha assenyalat que, amb la consolidació d’aquesta iniciativa, “volem posar Sabadell en el marc de les notícies positives i demostrar que la Nit de la Ciència és un projecte consolidat que apropa la ciència a les persones”.

L’acte ha finalitzat amb la presentació del projecte beneficiari de la Nit de la Ciència, a càrrec de la Dra. Montserrat Bosque, i amb un dels vídeos elaborats pels estudiants del Grau de Comunicació Audiovisual de la UAB.

Més informació:

Venta d'entrades online

Blog de la Nit de la Ciència

Vídeo elaborat pels estudiants de Tècniques de Realització Televisiva del Grau de Comunicació Audiovisual de la UAB


 

NotÝcies relacionades

Cannabis

Segon F˛rum CannÓbic a la Facultat de Dret

Els propers dies 23 i 24 de novembre la Facultat de Dret de la UAB acull el segon Fòrum Cannàbic sobre la realitat i les necessitats dels clubs socials de cànnabis. La trobada està coorganitzada per la Fundació ICEERS i la Unitat de Polítiques de Drogues de la Facultat de Psicologia. Llegir mÚs

Totes les notÝcies