La Fundació UAB implementa noves mesures per afavorir un entorn més sostenible

Entorn FUAB sostenible

Aquest curs, la Fundació UAB i les entitats i serveis que la conformen han ampliat i fet més visible el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient. En una d’aquestes últimes accions, Vila Universitària ha decidit apostar per l’energia renovable.

22/06/2018

Des de l'inici d’aquest any 2018, la FUAB ha implementat una sèrie de canvis per facilitar la promoció d’hàbits més sostenibles tant per al personal de la corporació com per als usuaris de les seves instal·lacions.

Entre aquests hàbits es troba el consum de begudes, que gràcies a les noves mesures és més respectuós amb el medi ambient. En aquest sentit, la Fundació va instal·lar a principis d’any 4 fonts d’aigua a cada planta de l’Edifici Blanc i noves màquines expenedores amb descomptes per a l’ús de gots propis. A més, durant el mes d’abril, s’ha repartit entre tot el personal un got tèrmic compostable de fibra de bambú, un material de fàcil regeneració i sense continguts nocius.

Reducció del consum de plàstic

Les principals mesures s’han aplicat amb l’objectiu de reduir l’ús del plàstic. Precisament, per aquest mateix motiu, l’equip gestor de Casa Convalescència va anunciar el passat 5 de juny, Dia Internacional del Medi Ambient, que deixarien d’utilitzar ampolles d’aigua de plàstic en els seus serveis de suport a les aules i sales de reunió a partir del 18 de juny.

Contribuint en l’ús de l’energia renovables

També aquest mes de juny, el cos directiu de Vila Universitària ha formalitzat la contractació d’un servei de subministrament de llum basat en energia verda. Amb motiu de la renovació en la seva normativa de qualitat, la Vila ha contractat amb Aura Energia la provisió energètica per a les seves instal·lacions residencials.

La comercialitzadora ofereix llum a través de fonts d’energia neta i 100% renovables, causant així un impacte nul o molt baix al medi ambient. A més, es tracta d’una companyia compromesa amb la responsabilitat social de la seva activitat i afavoreix la innovació, el desenvolupament tecnològic i la reducció de dependència als països amb reserves de combustibles fòssils, i estimula la creació de llocs de treballs.

 

Notícies relacionades

CotxeElectric

El campus de la UAB inaugura un punt per recarregar vehicles elèctrics

Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat de la UAB, del 22 al 26 d’octubre, s'inaugurarà a la Plaça Cívica un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, que permetrà la càrrega de forma simultània per a dos vehicles. Serà gratuït i els usuaris que el vulguin utilitzar només hauran de demanar una tarja a la Unitat de Planificació i Gestió de la Mobilitat. Llegir més

Totes les notícies