Sala de premsa Premsa i mitjans

La FMUAB18 acollirà el Refugee Scape Room

Refugee Scape Room
Any 2084. La Terra s’ha convertit en un lloc inhabitable. Per aquest motiu, diverses famílies han sol·licitat asil al Planeta Mart però les places són limitades. Sereu vosaltres els escollits? La FMUAB18, que tindrà lloc el proper 8 de novembre, acull el Refugee Scape Room. 

25/10/2018

Any 2084. La Terra s’ha convertit en un lloc inhabitable per culpa del canvi climàtic, les temperatures extremes, la desertificació i la falta d’aigua. Diverses famílies hauran de sol·licitar asil al planeta Mart però malauradament les places són limitades i només la meitat de les persones sol·licitants podran accedir-hi. Només aquells que ho facin de la forma més eficient seran beneficiats amb l'entrada al planeta Mart.

El proper 8 de novembre, durant l’FMUAB18, els membres de la comunitat UAB podran introduir-se en aquest escenari fictici amb el Refugee Scape Room a la Facultat de Traducció i Interpretació. A través d’aquesta activitat, els participants podran explorar algunes de les realitats i desafiaments que viuen els/les immigrants, sol·licitants d'asil o refugiats/des durant el seu procés migratori.

Els participants s’hauran de dividir en cinc equips de sis membres. A cada equip se li assignarà un perfil familiar (components, estat de la salut, nivell educatiu, país d’origen...) i cada membre del grup haurà de tenir un rol dins de la família. 

El joc pretén emular, en la mesura del possible, les sensacions d'estrès, desconcert i tensió a les que moltes persones s'enfronten dia a dia durant el seu procés migratori. Es tracta d’un procés de transformació educativa a través del qual les experiències es viuen com un joc que busca maximitzar el compromís dels participants i inspirar-los en la continuació de l’aprenentatge.

Aquelles persones interessades en participar hauran d’omplir el següent formulari. El termini d'inscripcions finalitza el dia 6 de novembre de 2018 i l'organització es posarà en contacte amb els inscrits per tal de donar les instruccions necessàries per participar-hi.

L’activitat ha estat creada per la Núria Serre, del Programa de Salut Internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS), pel Dr. Lloy Wylie, del Máster de Salud Pública de la Western University London (Ontario, Canadá) i l’Ada Vilalta i l’Anais Cuerva, dues estudiants de Biomedicina de pràctiques externes, i està emmarcada dins de les actuacions que es realitzaran entorn el lema #UABrefugi: l’Autònoma acull.