La figura de l'autor i l'artista protagonitza el IV Congrés Els Textos del Cos

Cartell congres texts del cos

Entre el 16 i el 20 d'abril, més de 120 especialistes de diverses universitats d'arreu del món reflexionaran sobre la figura de l'autor o autora i de l'artista al IV Congrés Internacional Texts del Cos, que tindrà lloc a la Facultat de Filosofia i Lletres.

10/04/2018

Del 16 al 20 d'abril, centenars d'especialistes de diverses universitats europees i americanes reflexionaran sobre la figura de l'autor o l'autora i de l'artista al IV Congrés Internacional Texts del Cos, organitzat pel grup Cos i Textualitat del Departament de Filologia Espanyola de la UAB i emmarcat dins del projecte de recerca "L'autoria en escena".

Durant aquests quatre dies de congrés es debatrà sobre el paper de les creadores i creadors a la societat contemporània, sobre la seva relació amb els mass media i els entorns digitals o sobre els estereotips de gènere que impedeixen el reconeixement de les dones al camp cultural.
 
Les conferències plenàries tractaran qüestions com la representació literària i fotogràfica dels escriptors/es o el vincle entre l'autoria i la celebritat. Aquestes aniran a càrrec de Javier García Rodríguez, professor de la Universitat d'Oviedo, escriptor, crític literari i gestor cultural, David Martens, professor de la Université de Louvain i membre del grup de recerca MDRN, i Isabel Clúa professora de la Universitat de Sevilla, i investigadora del centre de recerca ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat (UB), 

El congrés també comptarà amb cinc taules rodones que, entre d'altres aspectes, exploraran com el gènere de l'autoficció aborda la memòria històrica o la relació de les dones directores i l'anomenat cinema d'autor.   
 
Mitjançant més d'un centenar de ponències, el congrés pretén reflexionar sobre les maneres de presentar-se com a autor o autora a la literatura, especialment en l'àmbit català, espanyol o llatinoamericà, però també en altres camps de la producció cultural com la filosofia, la performance o la dança. Una reflexió on tindrà un lloc destacat el paper del cos i les seves marques de gènere o ètnia, eix central de la recerca del grup Cos i Textualitat des de la seva fundació, el 2005.
 
Totes les activitats tindran lloc a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona i es poden consultar a aquest enllaç.

 

Notícies relacionades

RECOVER

Professionals reflexionen sobre l'externalització a diferents sectors laborals

El 21 de setembre, al Palau Macaya de Barcelona, tindrà lloc la jornada "Las relaciones laborales ante el reto de la externalización", que organitza el Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT). Aquesta trobada s'emmarca dins del projecte de recerca RECOVER, que estudia el creixement de l'externalització a cinc països europeus. Llegir més

Totes les notícies