La Facultat de Ciències dedica una jornada d’activitats al Dia Internacional de la Llum

Dia internacional de la Llum
©ICFO/SCIXEL
Al llarg de la jornada, el proper dimecres 16 de maig, tindran lloc un tast de poesia a càrrec de David Jou i una conferència de l’investigador de l’ICFO Jens Biegert. Des del 7 fins al 18 de maig la facultat acollirà també una exposició de pòsters.

02/05/2018

Després de la celebració de l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum el 2015, la UNESCO va proclamar el 16 de maig com a Dia Internacional de la Llum, tot coincidint amb l’aniversari de la primera emissió de llum làser.

Per celebrar l’efemèride, la Facultat de Ciències organitza el proper dimecres, 16 de maig, un seguit d’activitats. A les 12h, a la sala d’actes de l’edifici C, tindrà lloc un tast de poesia sobre la llum a càrrec del professor del Departament de Física David Jou. Tot seguit, el professor Jens Biegert, investigador de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), parlarà de com es poden controlar els electrons mitjançant la llum per tal d’obtenir “instantànies” de la dinàmica de reaccions químiques, a la xerrada “Teaching electrons to take a selfie”.

A més, des del 7 fins al 18 de maig, el vestíbul de les Facultats de Ciències i de Biociències acollirà una exposició de pòsters de temes relacionats amb la llum, davant de la sala de graus.