La col·lecció Katalanische Literatur des Mittelalters arriba al 10è volum

Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, de Cristòfol Despuig

L'obra Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, de Cristòfol Despuig, esdevé el desè volum publicat en aquesta col·lecció, un corpus únic en alemany de literatura catalana de l'Edat Mitjana. La col·lecció està dirigida per Alexander Fidora, professor-investigador ICREA al Departament de Ciències de l'Antiguitat i l'Edat Mitjana.

05/05/2020

La col·lecció Katalanische Literatur des Mittelalters (Literatura catalana de l’Edat Mitjana) es va presentar l’any 2007 a la Fira del llibre de Frankfurt dedicada a la literatura catalana. Més d’una dècada després, aquest projecte arriba a la publicació del desè volum: els Col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa, de Cristòfol Despuig, a càrrec dels romanistes Corinna Albert i Roger Friedlein de la Ruhr-Universität Bochum i coeditat per Editorial Barcino (Barcelona) i LIT Verlag (Münster).

"És un assoliment important per a un projecte que ha permès oferir un corpus de literatura catalana únic en alemany i donar accès privilegiat a obres cabdals del període medieval“, explica Alexander Fidora, qui destaca el Curial e Güelfa, una antologia d’Ausiàs March, una altra de Jordi de Sant Jordi, obres de Ramon Llull, els escrits religiosos d’Arnau de Vilanova, una selecció de sermons de Vicent Ferrer, Lo somni de Bernat Metge i la Disputa de l’ase d’Anselm Turmeda.

La col·lecció Katalanische Literatur des Mittelalters s‘edita en col·laboració amb un consell de filòlegs catalans de renom, entre els quals hi ha en Josep Pujol, del Departament de Filologia Catalana de la UAB. Properament, s‘hi publicarà la primera traducció alemanya del Llibre dels fets de Jaume I i en un futur els editors esperen publicar molts altres autors, com ara Francesc Eiximenis o Jaume Roig.
 

 

Notícies relacionades

librescapsaUAB

Presentació de quatre nous volums de la col·lecció 50 Anys d'Experiències UAB

El 29 de setembre, l'aula magna d'UAB Casa Convalescència acollirà l'acte de presentació de quatre nous volums de la col·lecció de llibres 50 Anys d'Experiències UAB, que edita el Servei de Publicacions de la UAB. Hi intervindran les autores Carme Ángel, Rosa Maria Pujol, Maria Villanueva, Teresa Camps, Mercedes Unzeta i Blanca Vilà.

Totes les notícies