Sala de premsa Premsa i mitjans

L'Observatori impartirà una formació sobre gènere en la recerca en el projecte europeu THERACAT

Projecte THERACAT 2020
L'Observatori per a la Igualtat impartirà una formació sobre la incorporació de la igualtat de gènere i la dimensió de gènere en la recerca a centres universitaris en el projecte europeu THERACAT, projecte del qual forma part.

09/01/2020

El proper 6 de febrer, la Dra. Maribel Ponferrada Arteaga, tècnica en matèria d'Igualtat de l'Observatori i especialista en gènere i recerca, serà l'encarregada d'impartir una formació en el marc del projecte europeu THERACAT Bio-orthogonal catalysis for cancer therapy a Edimburg (Escòcia), adreçada al personal investigador en formació que participa en el projecte. La formació, sota el títol "Gender balance in academia and gender dimension in research ", durarà 4 hores, i tractarà temes d'igualtat de gènere a les universitats i centres de recerca, incloent els conceptes fonamentals sobre el sistema sexe-gènere, l’androcentrisme científic, la igualtat i l’equilibri de gènere a l’entorn laboral i científic, el coneixement i la superació de les barreres de gènere i, per últim la incorporació de la dimensió i l’anàlisi de sexe-gènere  en els projectes de  recerca, especialment en l’àmbit de la salut i la medicina. D'aquesta manera, contribuirà a una formació integral de les persones participants predoctorands i a la seva capacitat de realitzar recerques innovadores i amb punts de vista no androcèntrics.

El projecte THERACAT Bio-orthogonal catalysis for cancer therapy està coordinat per la Fundació Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), i és un projecte finançat per la convocatòria Horizon 2020 Marie Sklodowska-Curie European Training Networks. Tant la trobada com les diverses formacions es duran a terme a l'Institute of Genetics and Molecular Medicine, a la Universitat d'Edimburg, entre els dies 3 i 7 de febrer.

El projecte en qüestió conforma un consorci internacional i multidisciplinar que forma personal investigador predoctorand, tant pel que fa a habilitats de recerca específiques relatives a teràpies de càncer, com també habilitats transversals de comunicació, emprenedoria i perspectiva de gènere. El projecte està finançat per la Comissió Europea, i hi participen 6 centres acadèmics, 3 companyies farmacèutiques actives i 3 institucions especialistes en comunicació científica, gestió i igualtat de gènere (Observatori).

L'objectiu d'aquest programa és avançar en el desenvolupament de teràpies anticanceroses basades en la catàlisi i la producció de tecnologies comercialitzables. Permetrà dur a terme una investigació multidisciplinar enllaçant la investigació, instal·lacions avantguardistes i habilitats de sectors tant del món acadèmic i no acadèmic.