L'equip B guanya la Lliga de Debat universitària

Debat final Lliga de Debat Universitària 2021

L'equip B format pels estudiants Pau Hernàndez, l'Elia Valpuesta, l'Anna Asensi i el Dominik András ha guanyat la Lliga de Debat Universitària 2021 de la UAB que ha tingut lloc els dies 24 i 25 de març de forma virtual. A la competició han participat un total de 34 alumnes conformats en 8 equips per debatre sobre si L'actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones. Els 4 participants vencedors representaran la Universitat Autònoma de Barcelona a la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d'Universitats.

26/03/2021

Els 4 participants seran els encarregats de representar la Universitat Autònoma de Barcelona a la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d'Universitats que es realitzarà del 27 d'abril al 7 de maig de manera telepresencial.

Durant els dies 24 i 25 de març ha tingut lloc la Lliga de Debat Universitària de la UAB, per primera vegada de forma virtual. A la competició han participat un total de 34 estudiants de la universitat conformats en 8 equips liderats per un capità o capitana.

Aquesta ha estat la primera edició en línia de la Lliga de Debat Universitària, en què la mateixa universitat i els estudiants han hagut d'adaptar-se a les adversitats d'enguany. D'una banda, la Unitat de Dinamització Comunitària ha estat l'encarregada d'organitzar l'esdeveniment en línia durant els dos dies. D'altra banda, el jurat de la competició format per les professionals Laura Duarte, responsable Tècnica de l'Observatori d'Igualtat; Marta Bertran, degana i docent de la Facultat de Ciències de l'Educació i Anna Ortiz, sotsdirectora de l'Institut de Ciències de l'Educació i docent de la Facultat de Geografia, ha estat qui ha valorat les competències i aspectes formals dels alumnes durant els debats.

L'equip guanyador ha estat l'equip B, format pel Pau Hernández (Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia) , l'Elia Valpuesta (Facultat de Dret), l'Anna Asensi (Facultat de Ciències de l'Educació) i el Dominik András (Facultat d'Economia i Empresa). Els 4 participants seran els encarregats de representar la Universitat Autònoma de Barcelona a la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d'Universitats que es realitzarà del 27 d'abril al 7 de maig de manera telepresencial. La UAB s'enfrontarà a altres 14 equips classificats de les universitats Abat Oliba CEU, d'Alacant, d'Andorra, Barcelona, de Girona, Internacional de Catalunya, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d'Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de València i de Vic.

La Lliga de Debat Universitària és una competició dialèctica adreçada als alumnes universitaris en la qual diferents equips d'estudiants debaten sobre un tema polèmic i d'actualitat. L'objectiu de la competició és fomentar l'ús de la paraula i potenciar capacitats com el treball en equip, l'argumentació i la posada en escena i la relació amb l'alumnat d'altres universitats.

Es poden visualitzar de nou els debats i la final al canal de Youtube de Dinamització Comunitària UAB i totes les notícies sobre la competició al blog de Suma't al Debat de la UAB.
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies