Jornada informativa sobre Innovative Training Networks

El proper 16 de novembre tindrà lloc, a l’Edifici Eureka del Parc de Recerca UAB, una jornada sobre la convocatòria europea Marie S. Curie: Innovative Training Networks.

14/11/2017

L'Oficina de Projectes Internacionals de la UAB, en col·laboració amb el Parc de Recerca UAB, organitza una jornada informativa sobre la convocatòria Marie S. Curie Innovative Training Networks. L'objectiu d'aquesta convocatòria és finançar xarxes europees que ofereixin un programa conjunt de formació per a personal investigador en l'etapa inicial de la seva carrera.

La jornada tindrà lloc a la Sala Polivalent de l’Edifici Eureka del Parc de Recerca UAB el proper dijous 16 de novembre, a les 10.30h.

Existeixen tres subtipus de Innovative Training Networks. En primer lloc, les ETN (European Training Networks). Es tracta de xarxes que permeten fer formació d'investigadors predoctorals en un consorci mínim de 3 institucions de tres països diferents. Si bé els consorcis habitualment tenen entre 6 i 10 socis i compten sempre amb la participació d'institucions no-acadèmiques (empreses, ONGs, hospitals etc). Un segon subtipus són les EID (European Industrial Doctorates), xarxes de com a mínim dos socis (un empresarial i un acadèmic) que fan un programa de formació predoctoral durant el qual els investigadors fan una estada mínima del 50% del seu temps a l'empresa. I, per últim, les EJD (European Joint Doctorates), l'antiga convocatòria d’Erasmus Mundus de Doctorat. En aquest cas la xarxa ha d'oferir un programa de doctorat conjunt.

En la jornada participaran la tècnica de l’Oficina de Projectes Internacionals Queralt González i Jordi Malapeira, project manager de la ITN SELECTA, xarxa coordinada pel doctor Jordi Sort, del Departament de Física de la UAB.

Formulari d’inscripció

 

Notícies relacionades

istockphoto/richcarey

El canvi climàtic modifica la composició dels esculls

Els coralls devastats pel canvi climàtic són substituïts de forma natural per altres espècies com les gorgònies, menys eficients com a embornals del CO2 de l'atmosfera. Un estudi de l'ICTA-UAB analitza per primera vegada per què les gorgònies són més resistents que els corals als impactes humans i al canvi climàtic global. Llegir més

Totes les notícies