Sala de premsa Premsa i mitjans

Isidre Molas inaugura el II Cicle Seminaris a l'Abast a la UAB

IsidreMolas
Foto: Museu d'Història de Catalunya (fotògraf: Pep Parer)
El Cicle Seminaris a l’Abast és una iniciativa d’Universitat a l’Abast, un programa que es realitza a través de l’Escola de Postgrau de la UAB i que obra les portes a tota la població, sense límits generacionals, socials ni geogràfics, a la formació universitària.

15/10/2018

El proper dimecres 17 d’octubre s’inicia el Cicle Seminaris a l’Abast 2018-2019, un espai formatiu de dinamització i de participació on es tracten temes d’actualitat i d’interès i que organitza la iniciativa institucional Universitat a l’Abast, un programa gràcies al qual més de 450 persones majors de 50 anys van cursar assignatures al Campus Virtual de la UAB durant el curs 2017-2018. 

Maria José Feijóo, directora de l'Escola de Postgrau i de la Formació Contínua de la UAB, donarà inici a la sessió amb unes paraules de benvinguda a la sala de graus de l'Escola de Postgrau. Posteriorment, tindrà lloc la conferència inaugural, sota el títol "Els inicis dels estudis de ciència política a la UAB. Incidència en la transició de la dictadura a la democràcia", impartida per Isidre Molas, catedràtic en dret constitucional de la UAB i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) des de 1993, a més d’haver estat diputat, vicepresident segon del parlament i senador.  
 
El cicle, que tindrà lloc un dimecres de cada mes a l’Escola de Postgrau de la UAB, comptarà amb vuit sessions de dues hores cadascuna, independents entre elles, impartides per experts en les diferents temàtiques a tractar. 
 
La resta de conferències programades són "Los valores que subyacen al modelo de Escuela Coeducativa”, impartida per la sociòloga Amparo Tomé; "El naixement de l’Eixample", pel periodista i assagista Lluís Permanyer; "Prevención y Diagnóstico precoz en Ginecología", de la ma de la ginecòloga Lola Ojeda; “Estrategia para un discurso efectivo", per el professor José Carlos Remotti; “Arqueologia de les plantes. Els orígens prehistòrics dels coneixements botànics i usos de les plantes”, per la historiadora Raquel Piqué, l'"Impacte del Big Data en la Salut de les persones", per Ana Ripoll, exrectora de la UAB i “Les polítiques socials en el segle XXI: del treball a la protecció social”, impartida pel director de Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Barcelona, Eliseu Oriol i Pagès. 
 
El cost total del programa és de 90 euros, malgrat que es pot assistir a cada seminari pagant una quota de participació de 15 euros i finalitzarà el 15 de maig de 2019.
 

Més informació: Programa Universitat a l'abast 2018-2019