Fotografia per promoure la cultura de pau i la no-violència

ExpoDeviche

L'exposició fotogràfica d’Oriana Eliçabe -produïda per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i cedida a la UAB- il·lustra com persones d'origen, cultura, estils de vida i pensament tan dispar com les que es van aplegar al parc Gezi d'Istanbul l'any 2013 poden aparcar les seves diferències per a protestar contra una situació injusta.

13/10/2016

L'autora, Oriana Eliçabe, fotògrafa documentalista i agitadora cultural, fomenta una actitud crítica cap als usos contemporanis de la fotografia i la seva relació amb la realitat social.

El poder transformador de l'art és una exposició fotogràfica d’Oriana Eliçabe produïda per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i cedida a la UAB. El seu objectiu és promoure la cultura de la pau i la no-violència donant visibilitat a una experiència en què la no-violència, la creativitat i la solidaritat van donar força i visibilitat a unes protestes socials i van crear sinergies inesperades.

A través del relat del que va succeir a Istanbul durant l’any 2013, l’exposició il·lustra com persones d’origen, cultura, formes de viure i pensament tan dispar com les que es van aplegar al parc Gezi poden aparcar les seves diferències i unir forces per a protestar de forma noviolenta contra una situació que consideraven injusta. En aquest cas, kurds, kemalistes, armenis, laics, musulmans, activistes del moviment LGBT, aficionats del Galasataray i del Besiktas i molts altres col·lectius van superar els antics antagonismes, estereotips i desconfiances mútues en unes protestes eminentment pacífiques que també es van caracteritzar per la seva creativitat.

A la UAB es podrà veure l'exposició de l'11 d'octubre al 4 de novembre, a la Plaça del Coneixement.

L'autora, Oriana Eliçabe (Argentina 1972), és fotògrafa documentalista i agitadora cultural. És membre del col·lectiu Enmedio, que treballa combinant l’art i l’activisme social, des d’on coordina el TAF! (Taller d’Acció Fotogràfica), un taller de fotografia aplicada a la intervenció urbana en el qual es fomenta una actitud crítica cap als usos contemporanis de la fotografia i la seva relació amb la realitat social.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies