Estudiants de la UAB voluntaris donen suport a infants confinats

Programa Croma

Vint-i-dos estudiants de la UAB voluntaris donen suport a gairebé 200 infants confinats i les seves famílies d'entorns desfavorits de cinc muncipis del Vallès Occidental(Cerdanyola, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa) en coordinació amb les 17 escoles d'on procedeixen, en el marc del programa CROMA de la FAS.  

08/05/2020

A través de trucades o videotrucades dels 22 estudiants voluntaris de la UAB, i en coordinació amb les escoles, s'han establert plans individualitzats de seguiment i acompanyament segons les necessitats.

Amb el tancament de les escoles a causa de la crisi de la COVID-19, les classes han passat a fer-se telemàticament però nens i nenes d’entorns desfavorits no es troben en igualtat de condicions per seguir-les. Per fer front a aquesta situació el programa CROMA 2.0 s'ha mobilitzat i, a través de la seva xarxa, està donant suport a gairebé 200 infants i famílies durant el tercer trimestre d’aquest curs. A través de trucades o videotrucades i en coordinació amb les escoles s'han establert plans individualitzats de seguiment i acompanyament segons les necessitats.

Així, des de la Fundació Autònoma Solidària, s'està donant continuïtat a la xarxa de treball que permet el CROMA 2.0 i que vincula alumnat de la UAB amb aquests gairebé 200 infants de cicle superior d’entorns desafavorits per afavorir-ne l’èxit educatiu, mitjançant la coordinació amb professorat i direccions dels gairebé 17 centres de primària i d’alguns ajuntaments del Vallès Occidental. 

Els 22 estudiants voluntaris de la UAB procedeixen de diferents estudis universitaris, però dels graus de Psicologia, Educació Social, Sociologia i Educació Primària són els més nombrosos.

La resposta fins ara dels infants de 5è i 6è de Primària i les seves famílies està sent molt satisfactòria, i els estudiants de la UAB ja han contactat amb infants i famílies i han establert els plans d'acompanyaments individualitzats segons les necessitats. El pla permet que els estudiants universitaris ofereixin recursos, facin suport en les tasques escolars i en les qüestions tecnològiques i, en definitiva, que els infants i famílies estiguin acompanyats en aquesta nova situació escolar que estan vivint.

El programa CROMA

El programa CROMA 2.0 és una iniciativa de la Fundació Autònoma Solidària que promou la vinculació de la UAB amb centres de primària del Vallès Occidental amb presència d’alumnat amb risc d’exclusió social. Es volen aconseguir trajectòries d’èxit dels infants participants, mitjançant el reforç dels processos de vinculació escolar.  

Per fer-ho, s'aprofita el potencial docent i investigador de la Universitat i es posa en contacte estudiants de la UAB amb els infants dels centres educatius. La tasca principal dels voluntaris és acompanyar i donar suport educatiu i emocional a aquests infants, que, per les seves circumstàncies socioeconòmiques i personals, tenen dificultats a l’hora d’aconseguir trajectòries d’èxit escolar.

Més informació: https://www.uab.cat/web/sala-de-premsa/detall-noticia/el-programa-croma-es-mobilitza-per-acompanyar-infants-confinats-1345474578652.html?noticiaid=1345811500892

Relat de les primeres converses entre estudiants de la UAB i infants:https://twitter.com/FAS_UAB/status/1253765502415011844

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies