Estudiants de la UAB participen en la Setmana del Parlament Universitari

Setmana del Parlament Universitari
Foto: Parlament de Catalunya.

El mes de juliol, tots els anys, té lloc la Setmana del Parlament Universitari, on estudiants universitaris participen en un simulacre, a la pròpia cambra, on actuen com a diputats, assessors o redactors. A més, poden obtenir el reconeixement de crèdits ECTS. Hi col·labora també professorat universitari.

15/07/2019

Els estudiants de les universitats catalanes participen en la Setmana del Parlament Universitari, activitat on l'alumnat desenvolupa les tasques dels diputats i treballadors de la cambra en un simulacre al propi Parlament. L'edició d'enguany es desenvoluparà entre els dies 13 i 19 de juliol.

Durant la setmana, els universitaris elaboren i voten una llei, entre altres tasques. Hi participen com a membres de grups parlamentaris, assessors jurídics (lletrats), assessors lingüístics o integrants del gabinet de premsa parlamentària i de mitjans de comunicació. L'objectiu és donar a conèixer el funcionament, l'estructura i les funcions de la institució parlamentària, i també la tasca de les persones que la representen. A més, poden obtenir el reconeixement de crèdits ECTS per aquesta activitat.

La Setmana del Parlament Universitari compta també amb la col·laboració de professors de les universitats catalanes i de professionals dels serveis de la cambra, tant en el disseny del curs com en el seu desenvolupament. El proppassat 3 de maig, el Parlament de Catalunya i les dotze universitats catalanes van subscriure un conveni de col·laboració amb què es comprometen a continuar col·laborant en aquesta activitat i en altres iniciatives per contribuir al progrés del coneixement i al desenvolupament de la societat. La rectora de la UAB, Margarita Arboix, va participar a l'acte.

Més informació: SPUNI

 

Notícies relacionades

Totes les notícies