Estudiants de Dret de Texas venen a la UAB per conèixer el sistema judicial espanyol

Facultat de Dret

Un grup d'estudiants de Texas, que faran l'estada del 14 al 18 de maig a la UAB, assistiran a xerrades a la UAB i visitaran el Centre Penitenciari Brians II, el centre de justícia juvenil Can Llupià, i el complex central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell.

02/05/2018

Durant el curs acadèmic 2017-18 la UAB ha iniciat un nou programa d'intercanvi acadèmic entre la Facultat de Dret i la University of North Texas (UNT), on participen alumnes de tercer i de quart, dels graus en Dret, Criminologia o del doble grau Dret+Criminologia, que es vulguin especialitzar en justícia penal.

Un grup de 10 estudiants de la UNT realitzaran una estada acadèmica a la Universitat Autònoma de Barcelona entre els dies 14 i 18 de maig. Les places ofertes s'han escollit d'acord amb l'expedient acadèmic i una breu carta de motivació.L'objectiu del programa es la comparació entre els sistemes de justícia penal nord-americà i espanyol, amb conferències sobre els sistemes nord-americà i espanyol de justícia penal i visites a institucions i professionals vinculats al sistema penal de justícia de Catalunya per tal que en coneguin les seves especificitats.

Els alumnes de la UNT faran una visita turística pel barri Gòtic de Barcelona i també visitaran el Centre Penitenciari Brians II, el centre de justícia juvenil de Barcelona, Can Llupià, i el complex central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell.

Durant tota l'estada estaran acompanyats pels professors Peter Johnstone i Jessica Craig, i pels 12 alumnes de la UAB que van anar Texas al febrer passat on van tractar temes com la llibertat condicional, l'accés a les armes, l'FBI o la ciberseguretat, amb classes i visites a presons, oficines del Sheriff, fiscalia i jutjats.

L'estada es complementarà amb diferents conferències obertes al públic en general: "Criminal Justice in the US: controversial issues"; "Criminal Justice System in Spain"; i "The Penitentiary System in Spain" que tindran lloc el 15 de maig, i "Alternatives to Imprisonment in the Spanish Criminal Justice System que tindrà lloc el 16 de maig, a les 16 h.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies