S'inicien els Campionats de Catalunya Universitaris, coordinats per la UAB

Presentació dels Campionats de Catalunya Universitaris a Sabadell

El Pavelló Municipal Nord Sabadell va acollir el 14 de novembre passat l'acte de presentació oficial dels Campionats de Catalunya Universitaris 2019-2020, que coordina la UAB. Les competicions per equips es desenvoluparan íntegrament a la ciutat de Sabadell, que exerceix d’amfitriona d’aquesta 35a edició dels campionats.

14/11/2019

Participen més de 7.000 esportistes, provinents de dotze universitats, en 27 modalitats esportives diferents.

Van intervenir a l’acte de presentació la rectora de la UAB, Margarita Arboix; l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; i el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé. Abans va parlar Andreu Benet, director del Servei d’Activitat Física (SAF) de la UAB, qui es va mostrar molt satisfet de la feina feta a l'hora d'acollir uns campionats que "belluguen 7.000 esportistes, de dotze universitats, en 27 modalitats esportives diferents". L’alcaldessa Marta Farrés va donat la benvinguda a la ciutat afirmant que és “un honor ser vila esportiva universitària” i va destacar la vinculació de la ciutat amb la UAB: “és un orgull ser ciutat universitària i també ser ciutat esportiva, oferint els nostres equipaments de qualitat per acollir les competicions”. La rectora Margarita Arboix va agrair a la ciutat de Sabadell l’acollida: “un pas més en la nostra voluntat de fer més activitats, tenir més visibilitat i augmentar la nostra implicació en la ciutat” i, sobre els campionats, va afirmat que “l’esport és important per valors que transmet, com el treball en equip, molt lligats als valors universitaris”. Finalment, Oriol Marcé va felicitar les universitats per l’evolució dels campionats en els darrers anys i per l’encert de lligar els campionats als municipis: “la vostra experiència serà cabdal en l’elaboració del nou Pla Estratègic de l'Esport Universitari 2020-2030”.

Els campionats es desenvoluparan entre aquest mes de novembre i març del 2020. Hi participaran més de 7.000 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Abat Oliba, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Vic.

Més d'un centenar d'equips participaran en competicions d'equip: bàsquet, futbol, futbol sala, handbol, rugbi o voleibol. En tots els casos, hi haurà categoria femenina i categoria masculina. La competicions d’equip es disputaran a diverses instal·lacions de la ciutat de Sabadell. A més del Pavelló Municipal Nord, on s’ha realitzat la presentació, hi haurà proves al Complex Esportiu Municipal Sabadell Sud, al Camp Municipal de Futbol del Poliesportiu Olímpia, al Pavelló OAR Gràcia, al Camp de Futbol Municipal Roureda i al Club Natació Sabadell (Centre Gran Via) Les Naus.

Pel que fa als esports individuals, hi haurà escalada en bloc, marató i mitja marató, cursa atlètica, cros, cursa de muntanya, esquí alpí, natació en piscina i en aigües obertes, golf, judo, escacs, pàdel, taekwondo, bàdminton, ciclisme (bicicleta tot terreny), voleibol platja, triatló i tennis de taula. Les proves individuals es desenvoluparan a diferents campus universitaris i altres espais.

Cursa UNIRUN i presència al Saló de l’Ensenyament

A més, en el marc dels campionats, l'1 de març de 2020 tindrà lloc la cursa UNIRUN, la cursa atlètica que implica les dotze universitats catalanes, i s’organitzarà una competició de bàsquet 3x3 al proper Saló de l’Ensenyament (del 18 al 22 de març).

La Xarxa de Televisions Locals oferirà les retransmissions en directe de les finals i en diferit altres partits, així com reportatges específics. A més, es podran seguir tots els resultats al web dels campionats.

El Servei d'Activitat Física de la UAB és l'encarregat de l'organització d'aquests campionats, que tenen lloc des de l'any 1986 amb l'objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre els membres de les comunitats universitàries. Els darrers anys, han experimentat un gran creixement fins a assolir, el curs passat, els 6.648 participants entre totes les activitats i disciplines, d'equip o individuals.

La coordinació dels campionats es fa de manera rotatòria entre les dotze universitats catalanes que integren l'Esport Català Universitari, que subvenciona l'organització. A més, la població que exerceix d'amfitriona també canvia cada temporada per tal de potenciar la vinculació de la universitat amb la societat i donar-li més visibilitat. Així, enguany la ciutat de Sabadell ha estat l'escollida per la UAB per acollir les competicions d’equip.

Podeu seguir l'evolució dels campionats a https://esportuniversitari.cat/

Més informació: Servei d'Activitat Física

 

Notícies relacionades

María Valdés i Maite Paramio

Canvis a l’Equip de Govern de la UAB

A partir de l’1 d’agost seran efectius canvis a l’Equip de Govern de la UAB. María Valdés serà la nova vicerectora de Programació Acadèmica i de Qualitat i María Teresa Paramio, nova vicerectora d’Igualtat i d’Ocupabilitat. El vicerector Màrius Martínez assumeix les competències d’Alumnat.

Campus de la UAB (imatge de recurs)

Serveis disponibles al campus de la UAB durant el mes d'agost

Durant l'agost els serveis del campus de la UAB funcionaran amb horaris especials o romandran tancats alguns dies. Durant tot el mes es prioritza el treball a distància en tots els àmbits en què és possible dur a terme l’activitat de manera no presencial.

Totes les notícies