'Emprèn Pitch 2020', la primera competició de 'pitch' en línia de la UAB, fa un balanç d'èxit

Guanyadors d'Emprèn Pitch 2020

Ha superat la trentena de concursants i la cinquantena d’assistents virtuals com a públic. Entre els 13 estudiants finalistes, els guanyadors han estat Andrea Santín (Grau en Comunicació Audiovisual), Joan Andrés Escudero (Grau en Veterinària) i Mariona Pina (Grau en Periodisme).

15/12/2020

L’any passat, el programa UAB-Emprèn va estrenar amb èxit Emprèn Pitch, la primera competició de pitch de la UAB. La idea bàsica era la següent: les persones concursants disposaven de només 90 segons per exposar la seva idea o projecte emprenedor davant d’un jurat professional, que premiava les tres millors presentacions ‒la recompensa, un viatge sorpresa Waynabox‒.

Aquesta mecànica s’ha mantingut en la segona edició del concurs, que s’ha celebrat de forma 100% telemàtica com a mesura de protecció contra la Covid-19. Això sí, ha calgut canviar l’espai UAB-Emprèn a la plaça Cívica per la plataforma Microsoft Teams i introduir una altra novetat: el públic assistent (de forma virtual) a la final, una cinquantena de persones, ha contribuït amb el seu vot a la puntuació final dels concursants, amb un pes del 20% contra el 80% de la decisió del jurat.

La ponderació d’ambdues votacions ha portat, el 10 de desembre, a la proclamació d’aquests guanyadors, que s’han endut un viatge sorpresa Waynabox:

  • 1r premi: Andrea Santín, estudiant del Grau en Comunicació Audiovisual, amb el projecte Altaveu Alternatiu.
  • 2n premi: Joan Andrés Escudero, estudiant del Grau en Veterinària, amb el projecte Fertilitzants naturals.
  • 3r premi: Mariona Pina, estudiant del Grau de Periodisme, amb el projecte 5 sentits.

Els tres (veure foto) formaven part de les 13 persones finalistes que van fer el seu pitch en directe a través de Microsoft Teams. Al seu torn, aquestes 13 ja havien estat seleccionades pel jurat entre les més de 30 que es va presentar al concurs i que van remetre a l’organització un vídeo de 90 segons amb l’exposició de la seva idea emprenedora.

El programa UAB-Emprèn valora com un èxit les xifres de participació a Emprèn Pitch 2020, així com l’elevada qualitat de les presentacions i el bon desenvolupament de la competició. Aquest balanç d’èxit ja permet pensar en la propera edició, que arribarà el 2021.

El jurat del concurs ha estat integrat per Marc Espín, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació; Carlos Guallarte, professor de la Facultat d’Economia i Empresa i director del Programa Universitat-Empresa (PUE); Dani Jiménez, cofundador i CTO de Waynabox, i Sònia González, directora del programa UAB-Emprèn.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies