Primavera arqueològica: 50 anys d'Arqueologia a la UAB

La Primavera arqueològica commemora els 50 anys d'Arqueologia a la UAB

Amb motiu del 50è aniversari dels estudis d'Arqueologia a la UAB, s'ha organitzat la Primavera arqueològica, un cicle d'activitats culturals dedicades a l'arqueologia i obertes a tothom que tindrà lloc els mesos de març, abril, maig i juny; i inclourà exposicions, conferències i un cicle de cinema arqueològic.

07/03/2019

La Primavera arqueològica començarà el dia 20 de març amb la inauguració, a la Facultat de Lletres, de l’exposició física i virtual 50 anys d’Arqueologia a la UAB i amb l’obertura del Cicle de Cinema Arqueològic FICAB-UAB, en el qual es visionaran les pel·lícules guanyadores i les finalistes del XVII Festival Internacional de Cinema Arqueològic Bidasoa (FICAB). Estan previstes quatre sessions de cinema, a la Sala de Cinema de la UAB, els dies 20 i 27 de març, 10 d’abril i 8 de maig.

A més a més, a partir del dia 4 d’abril, es podrà veure l’exposició La Revolució neolícica. La Draga. El poblat dels prodigis a la Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats/UAB Open Labs. Dedicada al jaciment de La Draga, aquesta proposta museogràfica empra recursos audiovisuals i recreacions virtuals per transportar els visitants al període neolític. Al llarg de la primavera es programaran visites comentades a l’exposició. També, el dia 13 de maig, es farà una taula rodona sobre el neolític a Catalunya.

La Primavera Arqueològica ha estat organitzada per la CORE en Patrimoni Cultural, la Facultat de Filosofia i Lletres, Cultura en Viu i la Biblioteca d'Humanitats. També compta amb la col·laboració del Departament de Cultura, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, l’Arqueoxarxa, l’Ajuntament de Banyoles, el Museu Arqueològic de Banyoles, el CSIC, RecerCaixa, l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial, el Ayuntamiento de Irun, Oiasso Museoa i el Festival Internacional de Cine Arqueológico del Bidasoa (FICAB).

Més informació:
Web del Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies