Els premis literaris d'enguany reten homenatge a Joan Perucho

Premis Literaris de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Cent vint-i-nou obres han estat acceptades en el concurs de narrativa breu, poesia i novel·la d'enguany, que s'inscriu en el marc de l'Any Joan Perucho 2020. Els guardons es donaran a conèixer el 7 de maig a la Sala Teatre de la UAB.

19/03/2020

La participació en els premis literaris d'aquest any s'ha mantingut en un nivell molt elevat. El termini d'inscripcions es va tancar el mes de febrer passat i s'hi han presentat un total de 129 obres originals, dels quals 40 opten al premi de novel·la, 64 al de poesia i 25 al de narrativa breu.

Aquest any, s'atorguen l'XI Premi de Narrativa Breu per a joves «Caterina Albert», el XXV Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» i el XXVI Premi de Novel·la «Valldaura –Memorial Pere Calders». L'organització dels premis vol retre homenatge en aquesta edició a Joan Perucho (1920-2003), un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle XX, coincidint amb el centenari del seu naixement.

Joan Perucho i Gutiérrez va nèixer al barri de Gràcia de Barcelona el 7 de novembre de 1920 i va ser novel·lista, poeta i crític d'art. Va alternar la feina d'escriptor amb la seva professió de jutge. Les seves obres de ficció pertanyen al gènere fantàstic amb una dosi d'ironia.

Si tot continua com està previst, el lliurament dels premis es farà dijous 7 de maig, a la Sala Teatre de la UAB, però les entitats organitzadores informaran amb antelació sobre la realització de l'acte en funció de com evolucionin els esdeveniments.

Més informació: Servei de publicacions

 

Notícies relacionades

Tricube

Estudiants de la UAB guanyen la competició Ecotrophelia

Cinc estudiants del Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments han guanyat la XI edició dels Premis Ecotrophelia Espanya 2020, que té com a objectiu la creació de nous productes alimentaris eco/innovadors. Ha estat premiada la creació d'un postre en forma de petit cub.

Totes les notícies