Els instituts desborden les places disponibles a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

La nova edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, liderada per la Xarxa Vives, tindrà més participació que mai. Les preinscripcions de centres docents han augmentat un 16 %  i més del 50 % dels participants repeteixen per segon any consecutiu en la competició.

10/12/2018

Aquest any, les preinscripcions de centres docents a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, liderada per la Xarxa Vives, s’han incrementat en un 16% respecte a l’edició anterior. Tot i que les 14 universitats de la Xarxa que acolliran les fases locals han augmentat un 14% el nombre de places, les sol·licituds dels centres docents han superat finalment l’oferta, i més del 50% dels participants repeteixen per segon any consecutiu en la competició.

Enguany, el debat de la lliga girarà entorn el tema “Calen les fronteres entre països?”. La fase final tindrà lloc del 3 al 5 d’abril, mentre que les fases locals classificatòries se celebraran durant els mesos de gener i febrer a les 14 universitats de la Xarxa. L'any passat, la UAB va celebrar els 10 anys a la Lliga de Debat Universitària i aquest 2018 commemorarà la cinquena edició de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que tindrà lloc la setmana del 25 de febrer de 2019 i hi participaran 24 instituts.

L’objectiu de la Lliga de Debat és que els estudiants millorin les seves competències comunicatives a l’hora de parlar en públic i expressar-se correctament davant d’un auditori, aptituds cada cop més importants per als joves universitaris. Participar en aquesta activitat és una manera de potenciar les habilitats oratòries. Els estudiants que hi participen es divideixen en equips, d’un mínim de dos persones i un màxim de cinc, amb els quals han de defensar una posició a favor o en contra al tema que es debat.

 

Notícies relacionades

Campus UAB estiu 2019

Consells durant l’onada de calor

Davant la previsió d’altes temperatures durant els propers dies, l’Àrea de Prevenció i Assistència de la UAB fa arribar recomanacions de seguretat a la comunitat universitària (persones treballadores i estudiants). Llegir més

Totes les notícies