Els Ganàpies organitzen una macrodiada per a la Festa Major

Macrodiada Ganàpies

Arriba la Festa Major de la UAB i, amb aquesta, la primera cita del calendari casteller universitari: la colla castellera dels Ganàpies organitza una macrodiada universitària per al proper 8 de novembre.  

06/11/2018

En el marc del 50è aniversari de la universitat i dins del programa d’activitats de la Festa Major de la UAB del pròxim 8 de novembre, els Ganàpies, la colla castellera de la universitat, han convidat a les 13 colles del món casteller universitari (en total més de 700 persones) a participar a una macrodiada universitària sota l’etiqueta #FemlaMacro. Per a moltes colles és la primera actuació de la temporada.
 
Per a aquesta macrodiada, Ganàpies i Arreplegats de la ZU es plantegen dur castells de 7. “Encara ens queda un assaig però l’objectiu principal d’aquesta Festa Major és fer les primeres aletes dels castells de 7 pisos d’aquesta temporada”, ha detallat el cap de colla dels Ganàpies, Eduard Cecília. Segons han explicat Ganàpies en una nota de premsa, “no totes les colles poden assegurar dur tres castells i un pilar, degut al calendari acadèmic d'algunes universitats. No obstant això, totes asseguren una mínima representació”. 
 
Enguany, els Ganàpies volen recuperar l’espai on antigament es duien a terme les diades. Per aquest motiu, la macrodiada tindrà lloc a l’Eix Central de la UAB, entre la Plaça Cívica i l’Edifici B. “L’espai d’actuació va ser un motiu de discussió bastant fort. Finalment vam optar per l’Eix Central per dos motius: per l’històric d’altres festes majors i també per la visibilitat que ens dona”, ha explicat el cap de la colla.
 
Davant d’aquesta macrodiada, els Ganàpies no tenen por: “Tenim moltes ganes, tant de l’actuació com també de la festa posterior, sobretot, perquè amb aquesta actuació, tota la gent nova que ha entrat enguany podrà veure la magnitud del món casteller universitari”. Després de les rondes de castells i de la ronda de pilars de mèrit, hi ha prevista una ronda de pilars simultanis entre totes les colles amb unes pancartes reivindicatives en contra de les agressions sexistes.
 
A banda de la macrodiada, que començarà a partir de les 14h, els Ganàpies continuaran gaudint de la festa a la seva paradeta: “Tindrem la nostra paradeta d’estudiants, concretament al costat de l’escenari 2, on esperem que totes les colles s’ho puguin passar bé i puguin gaudir del millor ambient universitari”.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies