El Servei d'Ocupabilitat, al programa 'Els matins', de TV3

El Servei d'Ocupabilitat, a TV3

El magazín matinal de TV3 ha dedicat un reportatge a les pràctiques externes com a via d'inserció laboral i a la tasca del Servei en favor de l'ocupabilitat de l'alumnat. A més, s'ha fet ressò del projecte pioner de la UAB per impulsar les pràctiques no laborals per a persones titulades.

09/04/2019

Els matins ha exemplificat la utilitat de les pràctiques externes com a via d’inserció laboral amb el cas d’èxit del Miquel Armengol, un graduat en Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions de la UAB. Fa 10 anys, el Miquel va fer una estada de pràctiques extracurriculars a l’empresa FICOSA a través del Servei d’Ocupabilitat (en aquell moment, Oficina de Treball Campus). L’estada va derivar en una contractació i una llarga relació laboral: a dia d’avui, el Miquel continua treballant a la mateixa empresa, on fa de System Test Supervisor i supervisa el seu propi equip de treball.

En el reportatge també intervé Sara Moreno, vicerectora d’Alumnat i d’Ocupabilitat de la UAB, qui explica l’objectiu de les pràctiques no laborals per a persones titulades. Es tracta d’una modalitat de pràctiques que suposa una via d’inserció laboral per al jovent que ja ha finalitzat estudis universitaris oficials i té poca o nul·la experiència professional vinculada a la seva titulació. La UAB és l’única universitat catalana que col·labora amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) per oferir pràctiques a les persones ja titulades.

Vegeu aquí el reportatge de TV3 (a partir del minut 20:20):

 

Notícies relacionades

Totes les notícies