Sala de premsa Premsa i mitjans

Docents d'escoles i instituts intercanvien experiències d'aprenentatge global

Simposi d'aprenentatge global i per projectes
Docents de centres de primària i secundària posaran en comú, el 23 i el 24 de novembre, les seves experiències en una jornada de l'institut de Ciènces de l'Educació sobre l'aprenentatge global i per projectes, que vol superar la fragmentació del coneixement.

21/11/2018

Els dies 23 i 24 de novembre, l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà el "Simposi d'aprenentatge global i per projectes" que organitza l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UAB i que aplegarà representants de diferents escoles i instituts de Catalunya, entre d'altres especialistes, per tal de debatre aquest tipus d'experiències de treball i de plantejaments acadèmics.

El volum creixent de coneixements que s'ha de transmetre al món de l'educació ha afavorit una especialització també creixent de les disciplines que es traslladen al món escolar en forma de matèries o assignatures. La fragmentació del coneixement, però, no es correspon amb la vida real, i això provoca que l'alumne s'allunyi del veritable objecte de l'aprenentatge. Per això, actualment són molts els centres que veuen necessari un enfocament global i complexe de l'aprenentatge.

La trobada, que està reconeguda com a  activitat de formació permanent del professorat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat, començarà a les 16,30 h del dia 23 amb unes paraules de benvinguda a càrrec de la directora de l'ICE, Anna Cros; el degà de la Facultat de Ciències de l'Educació, Joaquín Gairín; i el director general d'educació secundària i batxillerat de la Generalitat, Josep Vallcorba. Tot seguit, hi haurà una conversa entre Neus Sanmartí, professora honorària del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la UAB, i Fernando Hernández, catedràtic de belles arts de la UB.

Més endavant, a les 18,30 h, tindrà lloc la taula rodona "Els reptes de l'enfocament global de l'aprenentatge", que comptarà amb la participació de docents de centres educatius de Rellinars, Sant Pere de Ribes, Palau-solità i Plegamans i Granollers, i estarà moderat per David Vilalta, coordinador del programa Magnet de la Fundació Jaume Bofill, l'ICE de la UAB i la Diputació de Barcelona. El dia 24, la trobada continuarà al matí amb la presentació de comunicacions i, a les 16,30 h, amb la taula rodona "L'aprenentatge per projectes des de diferents mirades de l'educació", on intervindran docents de Rellinars i Sant Pere de Ribes, una inspectora d'ensenyament del Vallès Occidental i la professora Digna Couso, del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la UAB. Moderarà el debat Albert Díez, membre de la unitat docent de l'ICE de la UAB.

Més informació: Simposi d'aprenentatge global i per projectes