Es pot viure sense esport?

¿Se puede vivir sin deporte?

El desè capítol de la sèrie "Universo sostenible" compta amb la participació de Jaume Cruz Feliu, director del Grup d’Estudis de Psicologia de l’esport de la UAB-INEFC, i tracta sobre la importància de l'esport en l'àmbit de la salut.

25/06/2018

Aquest capítol tracta sobre la importància de l’esport per a la nostra salut. A través de les recerques realitzades en centres universitaris s’aborda com la pràctica esportiva s'aplica com a teràpia en patologies infantils i juvenils o quins són els últims avanços en matèria d'alt rendiment esportiu. Es mostra, també, com les noves tecnologies de la informació i de la comunicació són útils a l'hora de promocionar l'activitat física.

Un dels experts que participen en aquest capítol és el professor de la UAB Jaume Cruz Feliu, autor del llibre La psicologia del deporte. El professor Cruz és director del Màster Interuniversitari de Psicologia de l’Esport de la UAB-INEFC i va col·laborar en el projecte Curriculum Development of the European Master in Sport Psychology. A més, en l’àmbit de la recerca, dirigeix el Grup d’Estudis de Psicologia de l’Esport (GEPE) i ha liderat 4 projectes nacionals d’I+D. Actualment, participa en el projecte europeu Promoting Adolescent health through an intervention aimed at improving the quality of their participation in Physical Activity (PAPA).

La sèrie “Universo sostenible” és un projecte on investigadors de la comunitat científica universitària responen sobre alguns dels grans temes d’interès social. Es una iniciativa del grup de treball d’Audiovisuals i Multimèdia de CRUE Comunicació de les Universitats Espanyoles i s'emet per TVE, dins del programa "La aventura del saber".

 

Notícies relacionades

Totes les notícies