David Jiménez parla del llibre 'El director' a la Facultat de Ciències de la Comunicació

David Jiménez

L'experiència de David Jiménez al capdavant del diari El Mundo ha inspirat el seu últim llibre, El director (Libros del K.O.), que tracta sobre el dia a dia d'una redacció i les relacions entre mitjans i poder. El 19 de setembre, Jiménez presentarà el llibre a la Facultat de CC. de la Comunicació.

18/09/2019

El periodista i escriptor David Jiménez, ex director d'El Mundo, parlarà sobre els reptes del periodisme per a les noves generacions i sobre el seu últim llibre El director (Libros del K.O.) el 19 de setembre, a les 10,30 h, a l'aula magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació. L'acte està organitzat pel Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació.

Segons l'editorial, Jiménez ofereix en el seu llibre "un relat únic sobre com respira la vida a una redacció -els seus personatges, rivalitats, traumes i èxits-, com funciona el joc de favors entre els mitjans i el poder i quin preu paguen els que es neguen a participar-hi". El director és també un "retrat íntim de les cruïlles ètiques, les relacions personals, les amistats i deslleialtats" que van acompanyar l'autor durant la seva etapa al capdavant del rotatiu.

Jiménez va començar la seva carrera com a periodista el 1994, ja al diari El Mundo, treballant com a becari de les seccions de Madrid i societat. El 1998, va inaugurar la primera corresponsalia del diari a Àsia, on va romandre fins al 2014. Després d'obtenir una beca Nieman a la Universitat de Harvard, va tornar a Madrid per fer-se càrrec de la direcció d'El Mundo en un període de crisi i transformació digital. Ha escrit i publicat reportatges també per a The Guardian, The Toronto Star, The Sunday Times i la revista Esquire, entre d'altres, i ha col·laborat amb les cadenes de televisió CNN i BBC.

 

Notícies relacionades

7a conferència PKP

Conferència del Public Knowledge Project

La UAB acull i coorganitza, del 20 al 22 de novembre, la 7a edició de la Conferència del Public Knowledge Project (PKP), en què s’analitzarà el creixement continuat de la infraestructura i l’accés obert per a una comunitat global d’usuaris.

Totes les notícies