Sala de premsa Premsa i mitjans

Convocatòria de pràctiques per a persones graduades: beques Robert Schuman tardor 2022

Becaris al Parlament Europeu

El 31 de maig és la data límit per sol·licitar una d'aquestes beques del Parlament Europeu per fer una estada remunerada de cinc mesos aquesta tardor. Cal que les persones sol·licitants s'hagin graduat tres mesos abans de començar les pràctiques. Dues de les places convocades, de Comunicació, a Barcelona.

09/05/2022

S'ofereixen 463 places, 136 de les quals són de Comunicació, dues a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

El Parlament Europeu convoca dos cops l’any períodes de pràctiques per a graduats universitaris. Les Beques Schuman permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis i familiaritzar-se amb l’activitat de la UE i, en particular, del Parlament Europeu. Les pràctiques estan obertes a graduats d’un gran ventall d’especialitats per realitzar tasques de comunicació, dret, traducció i interpretació, administració o tecnologies de la informació, entre d’altres.

Les oficines del Parlament Europeu a Espanya ofereixen cinc places de comunicació: dues a Barcelona i tres a Madrid. Aquestes permeten als becaris conèixer les tasques d'una oficina de premsa, estar en contacte amb eurodiputats i seguir de prop l’actualitat del Parlament Europeu. Es poden consultar totes les ofertes de pràctiques disponibles, així com els requisits, a la pàgina principal d'ofertes de períodes de pràctiques del Parlament Europeu. És important presentar el CV amb el format Europass.

Les beques són per a períodes de 5 mesos, amb inici l’1 d'octubre i final el 28 de febrer, amb la possibilitat de ser prorrogats (d’1 a 3 mesos addicionals). En el cas de l’oficina de Barcelona, la beca serà de l’1 de setembre al 31 de gener.

Els candidats poden presentar sol·licituds per a un màxim de tres ofertes de beques per període. Pots consultar la informació sobre el procés de sol·licitud i selecció aquí.

La convocatòria està oberta fins al 31 de maig a mitjanit. Els períodes de pràctiques compten actualment amb una remuneració de 1.398 euros mensuals per als becaris a Brussel·les o Luxemburg. A Espanya és de 1.346,27 euros, import que s’actualitza cada 1 de gener. Si les circumstàncies ho permeten, la beca també inclou un viatge a Estrasburg per participar de les tasques administratives o de gestió informativa de la institució durant una sessió plenària.