Continuen les activitats del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

La UAB commemora el Dia de les Dones i les Nenes a la Ciència amb 'Marie Curie'

Continuen les activitats del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. L'Institut de Neurociències organitza un Speed-Dating el 15 de febrer i les facultats de Ciències i de Biociències han inaugurat un mural commemoratiu i organitzen una "macrofotografia".

14/02/2018

El 15 de febrer, l'Institut de Neurociències organitza un Speed-Dating amb neurocientífiques o expertes en gènere de la UAB. Les facultats de Ciències i de Biociències han inaugurat un mural commemoratiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.

L'Institut de Neurociències s'ha sumat a la commemoració al llarg de la setmana, en què també tenen lloc les I Jornades de Neurocientífiques, una iniciativa liderada per la Societat Española de Neurociencias (SENC). I el dijous, dia 15, neurocientífiques o expertes en gènere de la UAB participen en un Speed-Dating, en què poden participar tots els estudiants de màster i de doctorat de ciències, prèvia inscripció.

Tothom que hi participi tindrà entre 3 i 5 minuts per parlar amb diferents investigadores per conèixer aspectes com les seves experiències, parlar de les dones als laboratoris, de compaginar la vida laboral i familiar, de la recerca amb femelles, etc. Les expertes que hi participen són: África Flores, Cristina Gutiérres, Gemma Manich, Irene Bolea, Maria Josefa Sabrià, Maribel Ponferrada, Mercedes Unzeta, Noemí Robles, Olaya Fernández i Roser Nadal. De l'activitat se'n derivaran unes conclusions que es faran arribar a la SENC i a l'Observatori per a la Igualtat.

D'altra banda, el dia 12, estudiants de doctorat Aina Calls, Alba Sánchez i Maria Puigdomènech, del grup de recerca en Neuroregeneració i Plasticitat, van oferir la xerrada "Dones i neurociències", organitzada també per l'Institut de Neurociències, amb estudiants de Batxillerat de l'Institut la Ferreria de Montcada i Reixach.

Mural i ‘macrofotografia’ a les Facultats de Ciències i Biociències
Les Facultats de Ciències i Biociències van inaugurar, el dilluns 12 de febrer, un mural commemoratiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. El mural esta situat al passadís C3 parell de l'edifici C. Amb aquest mural, les dues Facultats volen refermar el seu compromís en favor de la igualtat de gènere, especialment en els àmbits acadèmic i científic. I el dijous dia 15 de febrer, es farà una gran fotografia de grup a totes les dones d'aquestes facultats que hi vulguin participar, a les 13 hores, a la plaça del rellotge.

Per la seva banda, l'Observatori per a la Igualtat de la UAB va commemora el Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència amb la projecció, el 13 de febrer, del film Marie Curie i un col·loqui posterior amb Joana Gallego, Sara Moreno, María Teresa Paramio, Gemma García i Lydia Giménez.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies