Biociències inaugura el semestre amb una xerrada sobre microplàstics i salut

Ricard Marcos

El segon semestre de la Facultat de Biociències s’inaugurarà el dimarts, 18 de febrer, amb Ricard Marcos, catedràtic emèrit de la UAB. El ponent impartirà la seva lliçó sobre els microplàstics i nanoplàstics, i les conseqüències que tenen a la salut. 

21/01/2020

El 18 de febrer, a les 13 hores, tindrà lloc l’acte d’inauguració del segon semestre del curs acadèmic 2019-2020 de la Facultat de Biociències. La conferència inaugural, que es desenvoluparà a la sala d’actes de l’edifici C, es titularà "Microplàstics i nanoplàstics. D'un problema ambiental a... un risc per a la salut?" i serà impartida per Ricard Marcos, catedràtic emèrit de genètica de la UAB. Marcos serà presentat per Noel Xamena, catedràtic també del Departament de Genètica i de Microbiologia de la UAB, i hi haurà les intervencions institucionals del degà de la Facultat, Jaume Farrés, i del vicerector d'Economia i Campus, Carles Gispert.

Marcos forma part del Grup Mutagènesi Avançada de la UAB i ha estat un dels pioners a Espanya en aquest camp d’estudi. També ha coordinat el Màster de Genètica Avançada, el programa de doctorat de genètica i ha sigut director del Servei d'Avaluació Mutagènica de la UAB. Durant la seva trajectòria professional ha escrit més de tres-cents articles publicats a revistes especialitzades i ha dirigit 49 tesis doctorals. El 2010, va rebre el premi Fritz Sobels de l'European Environmental Mutagen Society, i l'Agència de Protecció Mediambiental dels Estats Units va concedir a una recerca seva una menció honorària al seu Scientific and Technological Achievment Award.

Més informació: Facultat de Biociències

 

Notícies relacionades

8M 2020

XV Jornada institucional en commemoració del 8M a la UAB

El proper 5 de març se celebrarà la XV Jornada institucional a la UAB en commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores. L’acte inclourà el reconeixement a la Dra. Laura Duarte Campderrós, responsable tècnica de l'Observatori per a la Igualtat de la UAB, i la celebració dels 15 anys de l’Observatori.

Totes les notícies