Descomptes per publicar en revistes en accés obert

Finançament per publicar en accés obert

Les negociacions amb els principals editors que formen part de la Biblioteca Digital de Catalunya del CSUC han aconseguit enguany descomptes per a la comunitat UAB per a publicar en les seves revistes d’accés obert: SAGE, RSC, ACS i MDPI. El descompte normalment és automàtic quan l’investigador s’identifica amb el seu correu electrònic de la UAB. 

19/05/2020

Els centres i instituts de recerca obtenen habitualment finançament d’organismes que estableixen com a requisit indispensable per a gaudir de l’ajut  que els articles resultants de la investigació es publiquin en accés obert. Aquest és el cas del programa H2020 o de les convocatòries del Plan Estatal, per exemple.  Publicar en accés obert comporta molts beneficis per a l’investigador. En destaquem la maximització de  l’impacte i la conservació dels drets d’explotació de la seva producció.

Enguany, les negociacions amb els principals editors que formen part de la Biblioteca Digital de Catalunya del CSUC han aconseguit descomptes per a la comunitat UAB per a publicar en les seves revistes d’accés obert.

El descompte normalment és automàtic quan l’investigador s’identifica amb el seu correu electrònic de la UAB.   En els casos en que un article està publicat per autors de més d'una institució, és el mateix autor qui pacta amb el proveïdor qui assumirà el cost de l'APC (Article Processing Charge).

Royal Society of Chemistry (RSC)
Els investigadors de la UAB tenen un descompte de 15% en els costos de publicació d'articles en accés obert a les revistes híbrides (revistes de subscripció que et permeten publicar el teu article en accés obert pagant l’APC) de la Royal Society of Chemistry (RSC).

Aquest descompte no s’aplicarà si es publica a les revistes que ja són d’accés obert (Gold Open Access) d’aquesta societat científica (RSC Advances, RSC Chemical Biology, Nanoscale Advances, Materials Advances.)

Sage
Enguany, aquest proveïdor també inclou un 15% de descompte per publicar en algunes de les seves revistes en accés obert. Podeu consultar-les en la pestanya títols Gold OA (15% descompte) que trobareu al document Llistat títols Sage.

American Chemical Society
ACS aplica descomptes pels autors de la UAB que publiquin articles en accés obert a les revistes híbrides subscrites per la Universitat. També hi ha descomptes si els investigadors són membres d'ACS.

  • Autors UAB: l’APC té un preu de 3.500$ si voleu publicar l’article en accés obert sense cap embargament i de 1.500$ si el publiqueu amb 1 any d’embargament.
  • Autors UAB que també són membres de l’ACS: el preu de l’APC seria de 3.250$ per a la publicació en accés obert inmediata i de 1.250$ amb l’embargament d’1 any.

Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI)
L'afiliació de la UAB a l'Institutional Open Access Program (IOAP) permet al personal de recerca de la Universitat reduir en un 10% els costos de publicar en les revistes de l'editor Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI).

El descompte s'aplica als membres de la comunitat UAB per a la publicació d'articles en qualsevol de les més de 200 revistes científiques multidisciplinars en accés obert que publica aquesta editorial.

Cal tenir present que si un autor pot optar a diferents tipus de descompte MDPI (perquè a banda de pertànyer a la UAB també pertany al comitè editorial d’una publicació MDPI, o perquè també és revisor d’una de les publicacions de l’editorial, etc.) aquests descomptes no són acumulatius: l’autor haurà de decidir si s’acull al descompte institucional o a qualsevol dels altres descomptes.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies