Antoni Serra Ramoneda presenta 'Preferentes y subordinadas' a Documenta

Bitllets

Antoni Serra Ramoneda, exrector de la UAB (1980-1985), catedràtic del Departament d’Empresa de la UAB, i expresident de Caixa Catalunya (1984-2005), presenta el seu llibre per oferir als “no experts” en economia les eines per evitar un nou desastre similar al de les preferents.

12/06/2017

El 15 de juny, Antoni Serra Ramoneda, catedràtic del Departament d'Empresa, presentarà el seu llibre Preferentes y subordinadas. Una tragedia española (Servei de Publicacions de la UAB) a la llibreria Documenta (C. Pau Claris, 144. Barcelona). L'acte tindrà lloc a les 19 h, a l'espai UNE (Unión de Editoriales Universitarias Españolas) de la llibreria. A més de l'autor, hi intervindrà Joan Carles Marset, director del Servei de Publicacions de la UAB.

Serra Ramoneda és expresident de Caixa Catalunya i exrector de la UAB (1980-1985). Preferentes y subordinadas. Una tragedia española parla dels imports emesos per les entitats i de les seves principals condicions amb un llenguatge rigorós però assequible per als lectors sense grans coneixements tècnics.

La causa de la mala premsa que tenen les preferents i les subordinades és el mal ús que en van fer moltes entitats financeres entre els anys 1999 i 2009. L'infortuni sofert per milions d'estalviadors va ser considerable i encara avui aquest problema continua sense resoldre's. Fins ara no es disposava d'una relació completa dels imports emesos per cadascuna de les entitats i de les seves principals condicions que facilités la comprensió d'aquests esdeveniments. L'objectiu d'aquesta obra és precisament cobrir aquest buit per tal d'evitar que torni a succeir un cas similar.

Més informació: Servei de publicacions