Albert Esteve, nou director del Centre d’Estudis Demogràfics

Albert Esteve, nou director del CED

Albert Esteve és, des de l’1 de gener, el nou director del Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB (CED). L’investigador substitueix en el càrrec Anna Cabré, qui ha estat directora del Centre des de la seva fundació, l’any 1984.

07/01/2015

Albert Esteve ha estat des de l’any 2012 sots-director del CED i ara n’ocuparà el càrrec de director durant els propers cinc anys –prorrogables-, amb l’objectiu de mantenir i augmentar la trajectòria d’èxit del Centre dels darrers anys. “Malgrat la crisi, hem sabut ser competitius a tots els nivells: formació i recerca de qualitat en l’àmbit de la demografia. Jo vull que continuem creixent, enfortint-nos encara més a Europa, excel·lir en la recerca, consolidar el nostre doctorat i oferir una formació en demografia de primer nivell”, explica.

Esteve és llicenciat en Geografia (1998) i doctorat en Demografia per la UAB (2003).  La seva trajectòria investigadora ha passat per la Universitat de Minnesota, on va fer una estada de tres anys al Minnesota Population Center, l’Institut National d’Études Démographiques de París i la Universitat de Princeton. Als inicis va centrar la seva recerca en aspectes de la geografia de la població i en l’actualitat estudia famílies i llars des d’una perspectiva internacional. Ha publicat la seva recerca en una cinquantena d'articles en revistes nacionals i internacional de Demografia de gran impacte.

En l’actualitat, Albert Esteve encapçala el Grup de Recerca Consolidat en Demografia i Famílies.  És investigador principal de diversos projectes de recerca, entre ells un Starting Grant (European Research Council), un projecte del Plan Nacional de I+D+i i diversos projectes d'infraestructures de recerca per la ciències socials finançats pel 7e Programa Marc de la Unió Europea. En l’àmbit docent, és professor d’Anàlisi Demogràfica del Màster en Estudis de la Població (Departament de Geografia) i de l'Escola Doctoral Europea de Demografia.

El nou director del CED ha substituït en el càrrec Anna Cabré, qui  va dirigir el Centre des dels seus inicis, l’any 1984, i l’ha portat a ser un dels més prestigiosos d’Europa. Cabré, catedràtica de Geografia Humana a la UAB fins l’any 2014 i actualment professora emèrita de la Universitat, està considerada una demògrafa de referència a escala estatal i internacional i ha estat reconeguda amb nombroses i importants distincions al llarga de la seva carrera.

 

Notícies relacionades

Jordina Belmonte

Es preveuen nivells de pol·len molt alts per a aquesta primavera

Les pol·linitzacions d’aquesta primavera i estiu començaran en el moment habitual però seran molt importants. Així ho han explicat investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’ICTA-UAB i del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia, que han presentat les previsions per a la primavera i l’estiu. Llegir més

AppAnglesRellotgeGaudi

La UAB participa en la creació d'una aplicació mòbil per millorar la comprensió lectora de l'anglès

Unir l’aprenentatge de l’anglès i el joc en una app és el que ha fet el projecte europeu StratApp amb "StratApp – The Art of Reading", una aplicació mòbil per motivar els estudiants universitaris a millorar la seva comprensió lectora de l’anglès. El contingut de l'app ha estat dissenyat per professorat de la UAB, la Universitat Rovira i Virgili, i altres universitats europees.

Llegir més

Totes les notícies