Sala de premsa Premsa i mitjans

“Un dels punts forts a l’hora de triar la UAB és que em permetrà viure el campus”

Nota d'accés més alta UAB. Marc Jurkiewicz
En Marc Jurkiewicz ha accedit al grau d’Enginyeria Química amb un 13,68 sobre 14, la nota més alta de l’àmbit de les Enginyeries. No és la primera vegada que trepitja el campus: al maig va venir amb els seus pares i la seva germana al Dia de les Famílies i va quedar tan impressionat que, al setembre, començarà a viure a la Vila Universitària.

11/08/2017

“El meu somni, ara per ara, és estar a l’Autònoma estudiant aquest grau per preparar-me com un bon enginyer químic i poder exercir això que m’agrada tant durant tota la meva vida”.

Aquest estudiant de Sant Celoni, però amb sang polonesa a les venes (el seu avi va néixer a Polònia), té moltes ganes de començar el grau d’Enginyeria Química al setembre. Abans, però, gaudirà d’unes merescudes vacances a Grècia amb tota la seva família. A finals de juliol, també ha passat uns dies a Zurich per veure el partit del RCD Espanyol, equip del qual n’és soci, contra el Borussia Dortmund.

Tens la nota d’admissió més alta de l’àmbit de les enginyeries: un 13,68. Com t’has preparat? Hi ha alguna fórmula màgica?

La fórmula màgica és la que aconsellen els professors des de que comences a uns nivells una mica més elevats. Es tracta d’estudiar cada dia el que fas a classe, cosa que et permet portar la matèria al dia i el dia abans de l’examen no t’ho has de preparar molt “a tope”. Fa que sigui només un repàs final i ja està.

A què dediques el teu temps quan no estàs estudiant?

Sóc molt esportista i dedico bona part del meu temps lliure a jugar a bàsquet, tot i que també jugo a tennis. Sóc soci del RCD Espanyol i sempre que puc vaig als partits.  A banda, m’agrada molt tocar la guitarra i el cinema.

Per què has escollit aquest grau? Sempre ho has tingut clar o hi ha hagut dubtes?

Tenia clar, des de fa 3 o 4 anys, que volia estudiar Enginyeria Química. L’he escollit perquè penso que una enginyeria és alliberar-se una mica de tot allò teòric i anar més a la pràctica, de trobar solucions. D’altra banda, la química és la matèria que més m’agrada de totes les que he fet.

Què esperes del grau escollit?

Espero que em formin com un gran enginyer químic, que em preparin per trobar solució a problemes, que m’ensenyin a innovar, a ser més pràctic... També espero tenir bones sortides laborals en el meu àmbit.

T’agradaria marxar d’intercanvi?

Moltíssim. Sempre m’ha agradat viatjar, conèixer altres països... i vull poder marxar d’intercanvi a d’altres llocs estudiant allò que m’agrada. Encara no sé on m’agradaria marxar, però no em vull perdre aquesta experiència.

Per què has triat la UAB?

He triat l’Autònoma perquè és un dels únics campus que hi ha a Espanya i la tinc relativament a prop de casa. Un dels punts  forts, a banda d’estudiar allò que m’agrada, és que em permetrà viure el campus. Hi ha servei d’esports, tenim moltes activitats i molt variades, la Vila Universitària... i pots fer allò que t’agrada dins del campus. Tinc clar que m’hi vull involucrar des del començament. A més, com que vull continuar fent esport, a l’Autònoma podré sense cap problema.

Ara comences una nova etapa com a estudiant universitari i diuen que és una de les millors èpoques. Com t’imagines aquest període?

(Riu) Sí, me l’imagino com un dels millors. D’una banda perquè, tot i que hauré d’estudiar, treballar i pencar, estaré fent allò que m’agrada. Segurament hi haurà assignatures que no m’agradaran, però la base, sí. De l’altra, crec que coneixeré nova gent, noves persones, un nou ambient, i estic convençut que serà una bona època.

On viuràs durant el curs?

Compartiré un pis de la Vila Universitària amb un amic de Blanes que comença el grau de Microbiologia. Durant els caps de setmana, tinc pensat marxar cap a Sant Celoni per veure els amics i la família.

Com et veus en un futur? A què t’agradaria dedicar-te?

Em veig treballant en la indústria química. M’interessen diverses vessants: innovació, direcció de projectes de R+D, cerca de solucions en les industries... També m’agradaria molt estar al capdavant d’un equip d’enginyers.

Tens algun somni que t’agradaria fer realitat?

(Riu) La veritat és que, ara per ara, és estar a l’Autònoma estudiant aquest grau per preparar-me com un bon enginyer químic i poder exercir això que m’agrada tant durant tota la meva vida.