17 anys de la Càtedra UAB-Novartis de Docència i Investigació en Medicina de Família

Noticia XVII Aniversari Càtedra UAB Novartis

Més de 150 investigadors ja han pogut aportar noves perspectives en la recerca i docència de la Medicina de Família i l’Atenció Primària (AP) de Salut. El projecte, impulsat per la UAB, la Fundació Salut i Envelliment UAB, i el Grup Novartis, va celebrar el seu dissetè aniversari en un acte a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

08/01/2019

La Càtedra UAB-Novartis de Docència i Investigació en Medicina de Família ha col·laborat en la formació de grau universitari de 300 estudiants cada any, i ha donat suport a més de 150 investigadors i docents universitaris en aquesta disciplina.

La Fundació Salut i Envelliment UAB, juntament amb la Universitat i el Grup Novartis, impulsa aquesta Càtedra des de la seva creació l’any 2001, amb l’objectiu de reunir professionals de l’àmbit sanitari i universitari per promoure l’estudi en el primer nivell d’assistència sanitària a través de casos reals i de les dades dels historials clínics.

El projecte, a més, posa en valor la importància de la incorporació de la Medicina de Família en l’àmbit acadèmic, i posa sobre la taula els desafiaments que es plantegen de cara al futur per aquesta disciplina.

Amb motiu del dissetè aniversari de la Càtedra, es va celebrar al mes de desembre un acte commemoratiu a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. En l’esdeveniment, hi varen participar el director de la Càtedra, Xavier Mundet, el catedràtic de Medicina de la UAB, Miquel Vilardell, i la directora de Relacions Institucionals i del Grup Novartis, Concha Marzo.

Durant l’acte, també es van presentar dos treballs de recerca relacionats amb els estudis de casos reals, realitzats en el marc de la Càtedra.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies