Un navegador de mapes per conèixer l’evolució de la Covid-19

COVID CREAF

El grup de recerca Grumets de la UAB i del CREAF ha desenvolupat un navegador de mapes de la Covid-19 que permet analitzar la situació actual de la pandèmia i veure com ha evolucionat des dels seus orígens a nivell mundial, estatal i autonòmic. Consultable en obert, facilita informació sobre múltiples variables, com ara els casos actius, la mortalitat o les tendències dels darrers dies.

30/07/2020

El navegador permet a l’usuari tenir accés directe a les dades obertes que publiquen la Johns Hopkins University (a nivell mundial), l’Instituto de Salud Carlos III (estatal, per províncies i comunitats autònomes) i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya fins a nivells d’àrees bàsiques de salut.

Inicialment, l’eina presenta l’estimació del nombre de casos actius, sobre la qual s’elabora un mapa de la tendència dels darrers dies. La consulta sobre cadascuna de les dades del mapa (que apareixen en forma de cercles o fletxes, segons si són dades d’un moment o tendències) ofereix xifres i gràfiques sobre com s’ha comportat el virus en cada territori en variables com els casos actius i acumulats, d’hospitalització, recuperació i mortalitat. Un menú per dates permet obtenir les dades per dies, la qual cosa permet veure els territoris més afectats en cada moment i com ha anat evolucionant la pandèmia des que va començar.

El navegador ha estat realitzat amb el programari de SIG i teledetecció del navegador de mapes del MiraMon, creat pels membres del Grumets fa 25 anys i consolidat com una eina que permet la visualització, consulta, edició i anàlisi de qualsevol tipus d’informació georeferenciada i que consulten milers d’usuaris de països de tot el món.

Article relacionat: Les polítiques de dades obertes en temps de la Covid-19

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
 

Notícies relacionades

Vídeo promocional de la Cursa Solidaria de la UAB 2020, en suport a la Marató de TV3

Arriba la Cursa solidària de la UAB, amb un nou format

Totes les notícies