El Mínor en Estudis de Gènere rep la menció M. Encarna Sanahuja Yll 2019

Un moment del darrer acte de lliurament de les distincions Jaume Vicens Vives, al setembre de 2018.
Un moment del darrer lliurament de distincions Vicens Vives (setembre de 2018).

La menció Maria Encarna Sanahuja Yll a l'excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent, creada recentment per la Generalitat de Catalunya, du el nom de la professora del Departament de Prehistòria de la UAB i referent de la lluita feminista, que ens va deixar l'any 2010. Aquesta distinció està dotada amb 20.000€. 

09/08/2019

El Mínor en Estudis de Gènere, que s’imparteix a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, ha rebut la menció Maria Encarna Sanahuja Yll 2019 per la iniciativa “innovadora i pionera” a l’hora d’oferir una “formació de qualitat en gènere des de diferents disciplines”, adreçada a l’alumnat de totes les titulacions. 

L'objectiu del mínor és proporcionar una formació bàsica, de caràcter transversal i polivalent, en diferents especialitats de les ciències socials i les humanitats que aborden els seus continguts temàtics des de la perspectiva de gènere, fent un èmfasi especial en l'anàlisi i l'impacte de les jerarquies de gènere i les construccions socials i culturals en les quals es fonamenten.

Aquest guardó vol distingir la “vocació de transformació social” del mínor i el seu impacte dins dels plans d’estudis dels diferents graus de la UAB, fet que permès incloure la perspectiva de gènere en la docència. El seu caràcter optatiu ha incrementat el nombre d’estudiants, procedents de tots els graus de la UAB, que disposen d’eines i habilitats per desenvolupar treballs de recerca en aquest àmbit.

La creació d'aquesta menció ha estat una iniciativa de la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya i respon, segons el govern, a "la necessitat d'encarar el repte encara pendent que suposa la incorporació efectiva de la perspectiva de gènere en la docència universitària" i al fet que "la institució universitària ha de ser la impulsora de polítiques que promoguin la igualtat de gènere en la carrera docent universitària i la correcció dels biaixos en la docència". Els projectes distingits rebran una gratificació econòmica del mateix import que les distincions Jaume Vicens Vives (20.000€)) destinada a projectes d’innovació o de millora docent en la perspectiva de gènere.

L’acte de lliurament de les distincions Jaume Vicens Vives i les mencions M. Encarna Sanahuja Yll tindrà lloc el proper 6 de setembre, durant la inauguració del nou curs acadèmic 2019-2020 del sistema universitari català.
 

Més informació: Mínor en Estudis de Gènere

 

Notícies relacionades

Maria Prats i Bengonya Sáez

El Mínor en Estudis de Gènere, distingit per la Generalitat

El Mínor en Estudis de Gènere -un itinerari de matèries específic de la UAB- ha estat distingit amb una menció M. Encarna Sanahuja Yll -que s'atorga per primera vegada, en el marc dels Premis Jaume Vicens Vives- per reconèixer l'excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària.

Totes les notícies