Un any més de delegats i delegades a la UAB

Delegats xifres

elCens, el registre oficial de delegats i delegades de grup acadèmic que hi ha actualment a la UAB, tanca el curs 2018/2019 amb un total de 636 membres, la xifra més alta des de la seva creació l’any 2014.

21/06/2019

El delegat o delegada és una figura clau en el seguiment acadèmic de les titulacions i és l’interlocutor principal per a millorar i afavorir un model integral de formació en què els estudiants són els protagonistes. Aquests representants són escollits a principi de curs pels membres de grup acadèmic; llavors passen a formar part de les comissions de docència dels centres i mantenen contacte directe amb la Unitat de Dinamització Comunitària.

La majoria d’aquests representants de grup acadèmic estan inscrits a elCens, el registre oficial de delegats/des de grup acadèmic que hi ha actualment a la UAB. Enguany, aquest registre tanca el curs 2018/2019 amb 636 membres, 49 més que el curs passat, la xifra més alta des de la seva creació l’any 2014. Pel que fa als grups acadèmics, a l’Autònoma hi ha un total de 448 grups, dels quals un 85% tenen delegat/da inscrit a elCens i un 4% s’han creat aquest curs amb l’aparició de noves titulacions.

Si examinem les xifres, observem que hi ha paritat entre els delegats/des de la UAB (un 56% són dones i un 44% homes), com s’ha registrat en cursos passats, i trobem que un 63% del total han estat escollits com a representants de grup acadèmic per primera vegada aquest any. Els números també indiquen que una part important dels membres d’elCens estan presents en altres òrgans de representació de l’Autònoma com el Claustre o la Junta de la Facultat. 

Al llarg d’aquest curs s’han dut a terme sessions de formació de delegats/des distingides entre aquelles destinades als delegats/des que ho son per primer cop i els que ja ho han estat en cursos anteriors. Aquestes formacions estan destinades a dotar aquests representants de les eines necessàries i transversals per a la seva tasca principal: el seguiment acadèmic. Cada mes s’ha tractat una temàtica diferent i sorgida de les necessitats que els mateixos delegats/des han expressat; com ara el sistema de beques a les universitats catalanes o com tractar qüestions de gènere a l’aula.

Des de la Unitat de Dinamització Comunitària es busca fomentar la participació més enllà de les aules, per tal d’afavorir i consolidar el teixit associatiu i donar suport a la representació estudiantil a la universitat. Participar de forma activa a la universitat comporta l’aprenentatge d’altres competències transversals, a banda de les formatives i acadèmiques. Si voleu seguir informats i conèixer les últimes notícies sobre delegats/des i altres representants estudiantils podeu seguir-nos al Twitter de @comunitatuab.

Podeu consultar les xifres d’elCens 2018/2019 i de cursos anteriors en aquest enllaç.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies