Tecnologia UHPH per produir aliments reduïts en greix

underPRESSURE

Ypsicon, empresa de base tecnològica de la UAB, participa al projecte europeu underPRESSURE, que desenvoluparà una solució tecnològica basada en la seva tecnologia UHPH patentada per produir aliments amb menor contingut de greix i menys additius.

07/06/2019

underPRESSURE té l’objectiu d’escalar la tecnologia d’homogeneïtzació per ultra alta pressió (UHPH) per a l’elaboració de productes saludables reduïts en greix i amb etiquetes més netes, com salses i ingredients de pastisseria, i en general amb productes d'alta viscositat. Aquesta tecnologia permet manteni o fins i tot millorant les seves característiques sensorials i la seva estabilitat.

La UHPH és una tecnologia que permet esterilitzar i homogeneïtzar productes líquids mitjançant l'aplicació d'ultra alta pressió contínua i forces físiques en una vàlvula d'ultra-homogeneïtzació. Aquest nou sistema permet obtenir productes amb llarga vida útil, preservant al mateix temps les seves propietats sensorials i nutricionals intactes. La UHPH permet el processat en continu i a escala industrial d'aliments líquids com ara sucs, most, vi, cervesa, llet i altres productes lactis, liquats vegetals (soja, fruits secs, civada) i brous, entre d'altres.

El projecte pretén, així, elaborar aliments més saludables que satisfacin les demandes dels consumidors. En aquest sentit, per assegurar un projecte impulsat per i per al consumidor, aquests seran involucrats des de la creació fins a la validació sensorial dels productes.

A més d’Ypsicon, al projecte també hi participen el centre tecnològic AZTI, les empresa Acesur i Puratos i l’organització de recerca alemanya Faunhofer. Estarà cofinançat per la comunitat EIT Food de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT).

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies