Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB ofereix un MOOC dedicat al dolor crònic

Imagen dolor crónico
Aquest MOOC, destinat a pacients, familiars i cuidadors, vol contribuir a millorar la qualitat de vida de la persona afectada pel dolor crònic, tot promovent la combinació d’estratègies psicoemocionals i sanitàries. Laura Fernández i Enric Pineda, de la Fundació Salut i Envelliment UAB,  són els encarregats d’impartir aquest curs.

09/01/2019

La UAB, a través de l’Escola de Postgrau, i la Fundació Salut i Envelliment UAB, en col·laboració amb la Fundació Grünenthal, posen en marxa el MOOC “Actua davant el dolor crònic”, que començarà el proper 28 de gener a través de Coursera.

Amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats derivades de l’experiència de conviure amb el dolor, aquest curs ofereix una aproximació multidimensional que permet comprendre com afecta i de quina manera la persona que el pateix pot millorar la seva qualitat de vida, tot combinant estratègies psicoemocionals i sanitàries. En aquest sentit, i tenint en compte que l’alimentació o l’activitat física impacten positivament en els aspectes cognitius i emocionals, els hàbits de vida saludables adquireixen un paper fonamental en aquesta formació.

Segons estudis recents, el dolor crònic afecta més de 6 milions de persones adultes a Espanya i és el principal impacte negatiu en la salut. Per aquest motiu, per desenvolupar aquest curs es va dur a terme una investigació amb l’objectiu d’incorporar les necessitats i perspectives dels pacients en els continguts i activitats.

Àmplia oferta de MOOC

La UAB ha estat la primera universitat espanyola en oferir cursos massius, en línia i gratuïts (MOOC) a Coursera, plataforma de referència a nivell mundial en aquest camp.

En l’actualitat, la UAB compta amb 29 cursos, que gaudeixen d’una excel·lent acceptació, poden ser seguits autònomament a través d'Internet i són gratuïts tot i que, pagant una quota, es pot obtenir un certificat que acredita la formació obtinguda. 

Més informació: Coursera