Sala de premsa Premsa i mitjans

Projectes d'energia neta i de salut guanyen el concurs d'emprenedoria STARTUP LAB UAB

STARTUP LAB UAB
UAB-movil, RadiatedEnergy, C4Growth i NutriAssistant, ideats per equips multidisciplinaris d'alumnes de la Universitat, són els quatre projectes premiats. Tots els equips participants havien de resoldre reptes basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

10/05/2018

El Programa UAB-Emprèn i l’Escola d’Enginyeria han impulsat la tercera edició d’aquesta iniciativa adreçada a l’alumnat i que vol accelerar projectes emprenedors de base tecnològica que resolguin reptes en quatre categories: reducció de les desigualtats; energia neta i assequible; pau, justícia i institucions sòlides; i salut i benestar. La final del concurs es va celebrar ahir, 9 de maig, a la Sala d’Actes del Centre de Visió per Computador de la UAB.
 
Els equips participants havien treballat durant dos mesos per tal de desenvolupar el projecte amb la mentoria de professorat de la UAB i van disposar de 5 minuts per exposar al jurat el model de negoci i el prototip de tecnologia que hi ha al darrera de la seva idea. Entre les sis propostes finalistes, el jurat en va distingir quatre com a guanyadores.
 
Una de les premiades en la categoria d’energia neta i assequible és UAB-movil, impulsada per Paula Justicia (estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses), Luis Fernández (estudiant del doble Grau d’Enginyeria Informàtica + Sistemes de Telecomunicació) i Manuel Hadad (estudiant de Màster en Enginyeria Biològica i Ambiental). Es tracta d’una solució d’organització de desplaçaments al Campus de la UAB que vol reduir la contaminació i compartir les despeses entre persones usuàries.
 
Un altre projecte guanyador en aquesta categoria és RadiatedEnergy, ideat per Joan Miguel Bernabeu i Oriol Pons, estudiants d’Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació. El projecte persegueix la generació d’energia neta a partir d’una idea innovadora que tindria múltiples aplicacions en diversos sectors.
 
En la categoria de salut i benestar, el jurat va premiar C4Growth, impulsat per Desiré Rodríguez, estudiant d’Enginyeria Informàtica, i Marina Bailo, estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses. Es tracta d’una plataforma que posa en contacte pares, escoles i empreses de càtering per tal de compartir informació i millorar la nutrició infantil.
 
També lligat a la nutrició està NutriAssistant, l'altre projecte guardonat de salut i benestar, desenvolupat per Oriol Punyed, estudiant del doble Grau d’Enginyeria Informàtica + Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, i Fernanda Valentina Gamboa, estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses. NutriAssistant és una app que analitza i millora els patrons de consum alimentari mitjançant la detecció d’aliments per imatge i l’ús de la intel·ligència artificial.
 
Aquests quatre equips guanyadors rebran 750 euros del programa Catalunya Emprèn; sis mesos d’assessorament, espai i formació a UAB-Emprèn, i accés als Fablabs de la UAB per millorar el prototip.
 
El jurat estava compost per Pere Condom, director del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya; Sònia González, directora del programa UAB-Emprèn; i Daniel Franco, director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB.

La final de STARTUP LAB UAB es va iniciar amb una intervenció de Condom, que va lloar el paper de les universitats en l’impuls dels ecosistemes d’emprenedoria i va destacar el lideratge de Barcelona dins del mapa mundial d’aquests ecosistemes.