Sala de premsa Premsa i mitjans

Les resistències als antibiòtics, un repte global

Les resistències als antibiòtics, un repte global
L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, en col·laboració amb el Parc de Recerca UAB, organitza el proper 13 de novembre a la sala d’actes del Rectorat de la UAB una jornada per debatre sobre el desenvolupament de la resistència als antibiòtics. L'objectiu és conèixer de primera mà les estratègies de les organitzacions internacionals, així com conèixer els plans d’acció desenvolupats per altres països europeus.

24/10/2017

El desenvolupament de la resistència als antibiòtics, l’aparició i disseminació de bacteris multi resistents i l’escassetat de tractaments alternatiu, es troben entre els majors problemes de salut pública i sanitat animal que cal afrontar en l’actualitat. Les institucions europees i altres organismes internacionals, han sol·licitud que s’elaborin i implementin estratègies i plans d’acció per contenir el desenvolupament i disseminació de resistències microbianes. Es destaca la necessitat d’una perspectiva conjunta en la clínica humana i veterinària, perquè la lluita sigui realment eficaç.

Per tal de generar un diàleg obert i actiu, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), en col·laboració amb el Parc de Recerca UAB, organitza el 13 de novembre a la sala d’actes del Rectorat de la UAB una jornada amb experts internacionals. L’objectiu és conèixer de primera mà les estratègies de les organitzacions internacionals (OMS, DG SANTE, OIE)  envers la lluita contra les resistències antibiòtiques així com conèixer els plans d’acció desenvolupats per altres països europeus.

La jornada s’adreça a professionals de la producció i el control de la cadena alimentària, de l’àmbit sanitari, de les institucions i centres de recerca i de manera més àmplia tots els professionals que treballen intersectorial ment  en la lluita  contra el desenvolupament de la resistències als antibiòtics.

La inauguració de l’acte anirà a càrrec de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el vicerector d’innovació i projectes estratègics i director del Parc de Recerca UAB, Javier Lafuente. Comptarà amb ponents internacionals, com Awa Aidara-Kane, de la OMS; Martial Plantaday, de la Comissió Europea; Jean Yves Madec, de l’Agència Nacional de Seguretat Alimentària francesa; Lis Alban, del Consell d’Agricultura i Alimentació de Dinamarca; Jordi Torren, de l’Agència Europea del Medicament, o Ole Heuer, del Centre Europeu de Control de Malalties, entre d'altres.

Més informació: Programa
Formulari d'inscripció