Dolors Bramon i la fundació Mescladís reben el premi Memorial Àlex Seglers

Lliurament del VI premi Memorial Àlex Seglers

La filòloga Dolors Bramon, especialista en estudis àrabs i islàmics, i la Fundació Ciutadania Multicultural Mescladís han estat guardonats a l'edició d'enguany del premi Memorial Àlex Seglers, que premia persones i entitats compromeses amb la diversitat i la convivència.

04/10/2017

El 4 d'octubre, la Casa Duran de Sabadell va acollir l'acte de lliurament del VI premi Memorial Àlex Seglers, que organitzen la UAB i l'Ajuntament de Sabadell. Enguany han estat distingits Dolors Bramon, professora del Departament de Filologia Semítica (secció d'estudis àrabs i islàmics) de la UB, i la Fundació Ciutadania Multicultural Mescladís. L'acte va ser conduït per la periodista Adelina Castillejo i va comptar amb la presència del vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB, Carlos Sánchez, i de l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

El Memorial Àlex Seglers és un reconeixement a la trajectòria de persones o organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. El premi, alhora, ret homenatge a Seglers (1970-2010), qui va ser professor de la UAB i expert en dret eclesiàstic reconegut internacionalment.  Els premiats rebran com a guardó un plat d'art de la ceramista Maria Bosch i pintats per l'artista Josep Madaula.

El jurat ha decidit premiar la tasca de Bramon en la divulgació de l'islam "des d'un enfocament cultural i religiós", així com la seva tasca acadèmica "en permanent contacte amb les comunitats i la realitat social", aportacions que han estat considerades com a "inspiradores i motivadores per a la lluita contra la islamofòbia". En el cas de la Fundació Ciutadania Multicultural Mescladís, es vol reconèixer "la seva tasca cohesionadora i d'atenció a col·lectius de persones en situació de vulnerabilitat, fomentat la integració i la convivència com a base de les relacions humanes igualitàries".

Sis edicions

El premi Memorial Àlex Seglers, que arriba enguany a la sisena edició, està organitzat per l'Ajuntament de Sabadell, la UAB, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'Obra Social "la Caixa", la Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis. El jurat està integrat per representants de les entitats organitzadores, experts en matèria de drets humans i representants de la diversitat de creences i conviccions.

La persona que dóna nom al premi, Àlex Seglers, va ser professor del Departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques de la UAB i coordinador de l'Àrea de Dret Eclesiàstic. Va dedicar a aquest àmbit d'estudi la seva tasca docent i investigadora. Va realitzar estades al Canadà i a França per a la seva recerca, va treballar en l'organització de diverses trobades i congressos sobre temes relacionats amb la llibertat religiosa i el dret eclesiàstic i va ser l'autor de set monografies i de més d'una cinquantena de treballs publicats a diferents revistes científiques.

A més, va ser assessor jurídic de la Secretaria d'Afers Religiosos de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació per al Desenvolupament Humà, del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i de l'Associació Sociocultural Ibn Batuta. Va col·laborar també amb ForumLIberas.com i amb E-Cristians.

Més informació: Memorial Àlex Seglers

 

Notícies relacionades

Àlex Seglers

Maria de la Pau Trayner i la Fundació Privada AGI reben el Memorial Àlex Seglers

El 25 de setembre, a la Casa Duran de Sabadell, tindrà lloc el lliurament del premi VII Memorial Àlex Seglers, un reconeixement a la trajectòria de persones o organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. Rebran les distincions d'enguany la religiosa feminista Maria de la Pau Trayner i la Fundació Privada AGI. Presentarà l'acte Adelina Castillejo. Llegir més

Memòria del curs acadèmic 2017-2018 de la Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB inaugura un curs que dedicarà als drets de les persones migrades

Totes les notícies