Sala de premsa Premsa i mitjans

“Vuela hacia tu sueño”, de pilot a emprenedor

UABTALKS Jordi Llonch
Jordi Llonch és un dels ponents que vindrà el 26 de maig a la UAB Talks. Aquest any ha guanyat el primer premi a la millor aplicació del món del Mobile World Congress amb Sharing Academy, la plataforma de classes particulars entre universitaris.

20/05/2016

Jordi Llonch és un dels ponents que vindrà el 26 de maig a la UAB Talks d’aquest semestre. Aquest any ha guanyat el primer premi a la millor aplicació del món del Mobile World Congress amb Sharing Academy, la plataforma de classes particulars entre universitaris. Hem pogut parlar amb ell sobre la seva experiència professional.

Com valores la importància de parlar en públic a la vida quotidiana i a la universitat?

És clau pel desenvolupament personal i, sobretot, professional. Quan vols trobar feina i t’incorpores al mercat laboral, les empreses necessiten confiar en tu, i volen veure’t còmode davant les persones. A moltes empreses has de fer presentacions i exposicions en grup, o sigui que has de saber parlar en públic. Jo era el més tímid de classe i ara parlo davant 100 o 200 persones. També és veritat que encara em poso nerviós, però puc parlar sense por i amb seguretat.

De què ens parlaràs a la conferència? Tens algun projecte?

El meu projecte es diu Sharing Academy. Posem en contacte estudiants de cursos superiors amb estudiants de cursos inferiors per tal de fer classes particulars a canvi d’una remuneració econòmica. Quan els estudiants tenen exàmens o entregues, en lloc d’anar a una acadèmia o amb un professor particular, troben a la persona ideal perquè els ensenyi. És una mena de “intel·ligència col·lectiva”. La meva conferència anirà enfocada al camí per arribar al destí. Jo abans em dedicava a l’aviació i ja tenia un futur assegurat amb un bon sou. Explicaré com vaig passar de ser pilot a convertir-me en el director fundador de Sharing Academy.

Com pot ajudar la teva experiència als estudiants de la UAB?

Vull que els estudiants s’adonin del valor que tenen dins, perquè no ens ho diem prou. Sempre pensem que algú ho farà millor que nosaltres. A la universitat s’ensenyen moltes coses, però el coneixement és a les biblioteques o a la Wikipedia. En un lloc com la universitat s’han de ensenyar valors, confiança en un mateix... Jo he estat dues vegades a la universitat i en totes dues he notat que el paper de la universitat ha de ser donar a l’estudiant el valor que es mereix. Repetir el que diu un llibre no ha de ser tan important.