Sala de premsa Premsa i mitjans

Festival de nanociència i nanotecnologia al campus de la UAB

Dimensio Nano
El campus de la UAB acollirà els propers dies del 4 al 8 d’abril les jornades de divulgació de la nanociència i la nanotecnologia “10alamenos9”, amb exposicions, tallers, conferències i portes obertes als laboratoris.

29/03/2016

L’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Facultat de Ciències de la UAB, l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) i el sincrotró ALBA participaràn la setmana del 4 al 8 d’abril en el Festival de Nanociència i Nanotecnologia “10alamenos9”, unes jornades d’àmbit estatal que també tindràn lloc a Barcelona, Donosti i Saragossa.

El Festival pretén, d’una forma amena i emocionant, apropar a tots els públics a la escala nanomètrica (un nanòmetre és la milmilionèsima part d’un metre, “10 a la menys 9” metres) i els seus efectes, al marge de l’edat dels participants i dels coneixements previs. S’hi duran a terme exposicions, tallers, seminaris i altres activitats amb l’objectiu de compartir la importància i l’impacte de la nanociència i la nanotecnologia.

Al llarg de tota la setmana, el vestíbul de la Facultat de Ciències acollirà l’exposició “Dimensió Nano”, amb plafons sobre nanopartícules, nanomedicina, nanomaterials i les seves aplicacions. Dilluns i dimarts, 4 i 5 d’abril, al mateix vestíbul de la Facultat s’oferirà un taller de nanociència, entre les 13h i les 15h, amb productes comercials basats en nanotecnologia, experiments i demostracions.

Les jornades comptaràn també amb conferències a càrrec de destacats investigadors en l’àmbit de la nanociència, com Maria José Esplandiu, de l’ICN2, Jordi Pascual i Aitor Lopeandía, del Departament de Física de la UAB, Francesc Pérez Murano, de l’IMB-CNM, Anna Laromaine, de l’ICMAB-CSIC, o Isabel Pividori, del Departament de Química de la UAB. A més, l’ICN2, el sincrotró ALBA i l’ICMAB-CSIC oferiràn visites guiades a les instal·lacions al llarg del festival (dilluns, dimarts i dimecres, respectivament).

La tarda de dilluns comptarà amb la taula rodona “Pregunta a un nanotecnòleg”, on estudiants de grau, màster i doctorat en nanociència i nanotecnologia contestaran les preguntes del públic sobre els seus itineraris, motivacions i perspectives de futur.

Les jornades estan finançades per la FECYT (Ministerio de Economía y Competitividad), patrocinades per BASF, i compten amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Families de la Generalitat.

Per a més informació sobre el programa d’activitats i les inscripcions (algunes activitats tenen places limitades), es pot consultar el web:

http://www.10alamenos9.es