Vés al contingut principal

Taller de Compra Pública Alimentaria Responsable

18 set. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'ICTA-UAB organitza el taller “Compra Pública Alimentària Responsable”, que tindrà lloc a Barcelona el proper 14 de novembre. La iniciativa, impulsada juntament amb Menjadors Ecològics i Colectiva, compta amb el finançament de la Fundación Daniel y Nina Carasso.

TALLER COMPRA RESPONSABLE ICTA_UAB

Dirigit a tècnics/ques i juristes encarregats de licitar serveis de restauració col·lectiva (menjadors escolars, residències, hospitals), directors i directores de centres, així com entitats i persones amb influència en la compra pública alimentària, el taller té un objectiu principal: compartir coneixements pràctics per fer de la compra pública alimentària una eina estratègica que transformi els sistemes alimentaris i impacte positivament en el nostre entorn i benestar.

Durant una jornada, s'exploraran licitacions de referència, s'exposaran casos inspiradors, i es proporcionaran enfocaments pràctics per integrar el consum de la producció local sense incrementar el pressupost disponible, promovent així una economia circular que ofereixi menús més saludables, sostenibles, saborosos i justos .

Per oferir als participants l'oportunitat d'aprofundir en temes específics, una part important del taller es dividirà en monogràfics centrats en tres àrees: la redacció de plecs, la justificació econòmica i el seguiment de l'execució, i les claus que cal tenir en compte en tot el procés, des de la producció a les cuines.

Els participants podran triar el monogràfic que s'adapti millor a les seves necessitats en formalitzar la inscripció.

La jornada començarà amb la introducció d'Eva Torremocha, responsable de l'àrea d'Alimentació sostenible de la Fundació Daniel i Nina Carasso.

Seguidament, Daniel Gaitán Cremaschi, Daniel Carasso Fellow 2021 i expert en temes de transició de sistemes alimentaris sostenibles de l'ICTA-UAB, respondrà a la pregunta de "Per què implementar una compra pública responsable?"

Per enriquir encara més lexperiència, es presentaran dos casos dèxit concrets i inspiradors. Jon Garai, coordinador d'Ekoalde, lAgrupació de productors i elaboradors d'aliments ecològics de Navarra, compartirà la seva perspectiva des de la producció i els circuits curts, destacant l'impacte del programa Hemegoak-De aquí i les diferents licitacions de serveis de menjador responsables a Navarra. A més, Ivette Costa, del Servei d’Educació del Consell Comarcal d’Osona, oferirà una visió des de l’Administració Pública sobre l’impacte de la licitació del Servei educatiu i social de menjador escolar dels centres educatius públics, seguint criteris saludables, sostenibles, de proximitat i ecològics a la comarca d'Osona.

D'altra banda, els monogràfics comptaran amb l'experiència de destacats especialistes en compra pública alimentària responsable, com ara Núria Casajuana, advocada de La Troca Serveis Jurídics; Carles Soler i Nani Moré, tècnics de Menjadors ecològics i Kiku Busquets, responsable de cuines a Colectiva.

Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració de l'associació extremenya Paisaje Ecología y Género i La Lleialtat Santsenca, a les instal·lacions del barri de Sants de la qual es durà a terme aquest taller.


Enllaç al formulari d'inscripció: https://n9.cl/ywzen
Enllaç al programa del taller: https://t.ly/sPsM

 

Dins de