Responsabilitat Social Universitària

Lluita contra la Mutilació Genital Femenina

Transferència de coneixement

La Fundación Wassu fa nombrosos esforços per promoure l'abandonament de la Mutilació Genital Femenina (MGF) a través de la transferència de coneixement. El canvi no passa per una imposició; per aquest motiu, la Fundació posa a l'abast de tothom informació sobre les conseqüències perjudicials d'aquesta pràctica i l'impacte negatiu que té a les vides de les persones que la pateixen. Sempre des d'un diàleg respectuós amb el context sociocultural.

Coneix la seva metodologia

Recursos per a professionals

La Fundación Wassu posa a l'abast dels professionals diverses eines per tal de prevenir la Mutilació Genital Femenina. Dins de la documentació es poden trobar: Materials per la intervenció amb famílies i Manuals i Guies pels professionals que treballin la prevenció de la MGF.

Consulta tots els recursos per a professionals

Publicacions científiques

Des de la Fundación Wassu s'elaboren publicacions científiques per tal d'expandir el coneixement sobre la Mutilació Genital Femenina. Es dissenyen mapes de la MGF, es porta a terme investigació acadèmica, i es fan publicacions sobre aspectes socioculturals, sanitaris, legals i de drets humans, entre d'altres.

Consulta totes les publicacions científiques

Centres de Recerca i Formació

Com a contribució principal, la Fundación Wassu-UAB alberga l'Observatori Transnacional de Recerca Aplicada a Noves Estratègies per a la Prevenció de la Mutilació Genital Femenina (MGF), que compta amb dos centres de recerca i formació: un a Espanya i un a Gàmbia.

L'equip, format per professionals de diverses ciències socials i professionals de la salut, fa recerca aplicada i activitats de formació a Espanya, promovent un enfocament preventiu respecte a la MGF.

Consulta tota la informació sobre els diferents centres de recerca i formació

Recerca aplicada

Els estudis que s'elaboren des de la Fundación Wassu combinen tècniques i mètodes qualitatius i quantitatius, amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement d'aquesta pràctica tradicional per a desenvolupar estratègies de prevenció i d'atenció contextualitzades, sostenibles i eficients.

Consulta les principals activitats de recerca

Històries

Com a fruit de tota la feina feta per la Fundación Wassu i gràcies a la recerca i la transferència de coneixement, s'ha aconseguit que moltes famílies, polítics o líders religiosos canviessin la seva manera de veure la MGF.

En aquest apartat es recullen alguns exemples d'històries reals que serveixen de testimoni del canvi que es va gestant de mica en mica.

Descobreix les històries
Assoliments de la Fundación Wassu
Consulta els vídeo-documentals