Responsabilitat Social Universitària

Recerca contra la Mutilació Genital Femenina

Recursos per a professionals

La Fundación Wassu posa a l'abast dels professionals diverses eines per tal de prevenir la Mutilació Genital Femenina. Dins de la documentació es poden trobar: Materials per la intervenció amb famílies i Manuals i Guies pels professionals que treballin la prevenció de la MGF.

Consulta tots els recursos per a professionals

Publicacions científiques

Des de la Fundación Wassu s'elaboren publicacions científiques per tal d'expandir el coneixement sobre la Mutilació Genital Femenina. Elaboren mapes de la MGF, Investigació acadèmica, aspectes socioculturals, aspectes sanitaris, drets humans i aspectes legals, entre d'altres.

Consulta totes les publicacions científiques

Recerca aplicada

Els estudis que es realitzen des de la Fundación Wassu combinen mètodes i tècniques qualitatives i quantitatives, amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement d'aquesta pràctica tradicional per a desenvolupar estratègies de prevenció i atenció contextualitzades, sostenibles i eficients.

Consulta les principals activitats de recerca

Centres de Recerca i Formació

Com a contribució principal, la Fundación Wassu-UAB alberga l'Observatori Transnacional de Recerca Aplicada a Noves Estratègies per a la Prevenció de la Mutilació Genital Femenina (MGF), que compta amb dos centres de recerca i formació en Espanya i Gàmbia.

L'equip, format per professionals de diverses ciències socials i professionals de la salut, realitza recerca aplicada i activitats de formació a Espanya, promovent un enfocament preventiu respecte a la MGF.

Com a resultat d'aquesta intervenció, nombroses famílies migrants són actualment ateses per professionals qualificats/as de l'àmbit sanitari, educatiu i social en un espai lliure de prejudicis. Les famílies reben informació sobre les conseqüències de la MGF en la salut i les seves implicacions legals a Espanya i d'aquesta manera poden prendre decisions informades respecte al benestar de les seves filles.

Consulta tota la informació sobre els diferents centres de recerca i formació