Open Access

2021

Setmana Internacional de l'Accés Obert 2021

Del 25 al 31 d'octubre se celebra arreu del món la International Open Access Week, una iniciativa anual per promoure l’accés obert (AO) en el món acadèmic i de la recerca. Aquest any el lema és It matters how we open knowledge: building structural equity.

A continuació us detallem les diferents activitats que les Biblioteques de la UAB hem organitzat per promoure l’accés obert:

-Sessions de formació

Títol: Diners públics, ciència pública. El com i el perquè del servei de revistes (ReDi) de la UAB.
Descripció: A la sessió es parlarà del marc ideològic i tecnològic en el què s'enquadren les revistes digitals de la UAB, un servei centrat en l'edició de continguts acadèmics en accés obert. També s'explicarà en què consisteix el servei, quines eines s'utilitzen i quines condicions calen per poder-s'hi acollir. Al final de la sessió es donarà resposta als dubtes que plantegin els assistents a l’acte.
Dia: dimarts 26 d’octubre de 2021
Hora: 12-14h
Intervindran: Pep Sansó, coordinador d'edició de revistes científiques del Servei de Publicacions de la UAB i Marc Bria, responsable d'aplicació del Servei de Publicacions de la UAB.
Modalitat: presencial, sala de juntes de la Facultat de Ciències de la Comunicació
Idioma: Català
Presentació


Títol: Vols aconseguir finançament per a publicar en accés obert?
Descripció: Sessió informativa sobre els acords transformatius amb els editors Elsevier, Wiley, Springer-Nature i American Chemical Society (ACS). S’explicarà les diferents vies per publicar en accés obert, què són els acords transformatius, el resultat dels acords 2021-2024, com sol·licitar el finançament d’una APC, els criteris d’assignació de la UAB, el cost dels acords i el futur. Al final de la sessió es donarà resposta als dubtes que plantegin els assistents a l’acte.
Dia: dimecres 27 d’octubre de 2021
Hora: 12-14h
Intervindran: Núria Casaldàliga, directora del Servei de Biblioteques de la UAB i Carme Besson, coordinadora transversal de suport a la docència i la recerca del Servei de Biblioteques.
Modalitat: presencial, sala de juntes de la Facultat de Ciències de la Comunicació
Idioma: Català
Presentació


-Seguiu-nos a Twitter!

Del 25 al 29 d'octubre seguiu-nos al compte @bibliotequesUAB amb les etiquetes #CienciaObertaUAB i #OAW2021.  

Us explicarem el Servei de Revistes REDI de la UAB i com aconseguir finançament per a publicar en obert.

Animeu-vos, és una bona oportunitat per saber més de l’accés obert a la UAB!