Open Access

2020

Setmana Internacional de l'Accés Obert 2020

Del 19 al 25 d'octubre se celebra arreu del món la International Open Access Week, una iniciativa anual per promoure l’accés obert (AO) en el món acadèmic i de la recerca. Aquest any el seu lema és Open with purpose: taking action to build estructural equity and inclusion. A continuació us detallem les diferents activitats que hem preparat aquest any les biblioteques de la UAB per promoure l’accés obert:

Sessions de formació

Apunteu-vos a les nostres xerrades formatives!

 • Curs sobre Publicar en accés obert: presentació i context de ciència oberta, marc legal, pla S, situació a la UAB, repositori institucional DDD, revistes on publicar i polítiques editorials, sistemes d’identificació d’autors, etc.

  Dia: dimecres, 21 d’octubre de 2020
  Hora: 12-13.30 h
  Modalitat: virtual, a través de la plataforma Teams
 • Curs sobre Recursos educatius oberts: què són, drets d’autor, com elaborar recursos educatius, com publicar-los a la UAB, etc. 

  Dia: dimarts, 20 d’octubre de 2020
  Hora: 10-11.30 h
  Modalitat: virtual, a través de la plataforma Teams

Seguiu-nos a Twitter! Us explicarem què hem fet i què estem fent en Ciència Oberta!

La ciència oberta, aquest nou paradigma en la manera de portar a terme la recerca, cada vegada està més implementada a la UAB. La Política institucional d'accés obert per a les dades de recerca de la UAB, la plantilla “readme” pels conjunt de dades, la sessió formativa sobre com publicar recursos educatius en accés obert, els 200.000 registres al DDD són alguns exemples de les activitats i fites assolides durant el darrer any en ciència oberta.

Del 19 al 23 d'octubre seguiu-nos al compte @bibliotequesUAB amb el hashtag #CienciaObertaUAB, a les 11h i a les 18h. Us explicarem què és la ciència oberta i us posareu al dia sobre el què hem fet en els darrers mesos i el què tenim entre mans.

Animeu-vos, és una bona oportunitat per saber més de l’accés obert!