Grups de Recerca del CAP


Grup de Recerca en Imatge, So i Síntesi

Centra la seva activitat en l'estudi del procés de comunicació en tots els mitjans audiovisuals, inclosos els nous mitjans i suports. Els diferents projectes realitzats es centren en els processos de producció, difusió i recepció.

Els resultats d'aquests estudis són aplicables a les estratègies creatives, programàtiques i de planificació de l'activitat comunicativa, en el camp audiovisual i de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).Són aplicables també a la interpretació de les conseqüències socials i a l'orientació de les polítiques de comunicació.

 
Comunicació i Salut

L'estudi de la comunicació en relació amb la salut respecte tres eixos: la comunicació entre subjectes, la comunicació entre institucions i subjectes i l'anàlisi de la informació sociosanitària que transmeten els mitjans de comunicació de masses.

 
Comunicació, Migració i Ciutadania

L'objectiu d'aquest grup és investigar sobre la influència dels mitjans de comunicació, i de l'oferta cultural en general, en el procés d'integració socio-cultural de la població immigrada a Catalunya i Espanya a partir de l'estudi del consum, la recepció i els processos de sociabilitat vinculats

 
Neuro-Com: Neurociència en Comunicació. Neuroestètica i Neurocinemàtica del Fenòmen Audiovisual. Qualias, Cognits i Xarxes de Memòria Intertextuals

Investigació de les Ciències de la Comunicació a partir de la Neurociència.

Ús d'eines com la intertextualitat audiovisual basada en processos cerebrals de la memòria, la neuroestètica i la neurocinemàtica per arribar a una teoria neocognitiva de la imatge i la percepció visual basada en la neurociència.

 
L'Observatori de la Ràdio a Catalunya - GRISS

L'Observatori de la Ràdio a Catalunya forma part del Grup de Recerca en Imatge So i Síntesi (GRISS), grup de recerca consolidat (2005SGR00846) reconegut per la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament de Comunicació Audiovisual i de Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'OBS neix amb l'objectiu de crear una instància de recerca independent dedicada a la realització d'estudis i a la celebració d'activitats interessants pel conjunt del sector. Compta amb el suport de tots els operadors públics i privats de diferents àmbits i de les seves associacions més representatives i disposa d?un Comitè Científic que impulsarà la seva acció.

 
HERMES: Tecnologia, coneixement i arquitectura de la intel·ligència
(Construcció, representació i difusió del coneixement en el marc de la confluència entre art, ciència, tecnologia i societat)

Estudiar les noves formes de àudio-visualització relacionades, directa o indirectament, amb les tecnologies del ordinador per tal d'establir un mapa dels recursos i dispositius desenvolupats en aquesta àrea arreu del mon i treure'n les conseqüències sobre el possible desenvolupament futur, així com posar les bases per l'anàlisi del significat social, estètic i epistemològic d'aquestes estratègies i la seva repercussió en les diferents esferes del saber on s'apliquen.

Un altre objectiu, els resultats del qual s'afegeixen als anteriors, és agrupar a una sèrie d'investigadors que treballen diferents àrees de la representació audiovisual des de la doble perspectiva de la comunicació i de l'estètica per tal de posar en comú les seves conclusions i aprofundir en el disseny d'espais de recerca transdisciplinars com ara els MediaLabs.

 
Ajuts Comissió Recerca Normativa que regula la concessió d'ajuts a la Recerca del Dpt. de CAP

 

Subvencions pel finançament de la recerca Subvencions pel finançament de la recerca

 

Tesis en Xarxa Les tesis doctorals de les universitats catalanes

 

UAB Divulga Revista de divulgació científica de l'Autònoma

 

Programa de Doctorat en Cirurgia i Ciències Morfològiques Programa de Doctorat en Cirurgia i Ciències Morfològiques

 

Parc de la Recerca Transferència de tecnologia i coneixements de la UAB i d'altres institucions

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat
Edifici I. Campus de la UAB. 08193 Bellaterra - Spain - N41º29.952' - E2º06.277'
+34 93 581 15 88 / 30 29
Ubicació

d.com.audiovisualarrobauab.cat

 

 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona