FAS > Programes socials > Sociosanitari > Activitats i centres

Centre Fòrum de l’Hospital del Mar (Barcelona)

El Centre Fòrum de l’Hospital del Mar acull a gent immersa en processos de demència o de rehabilitació. Les activitats que en el curs 2018-19 es desenvolupen al centre són:
 
Acompanyament personal a usuaris
Es tracta d’espais de conversa i/o petites passejades.
 
- Suport a les activitats programades pel centre

  • Gimnàstica Suau
  • Mindfulness    
  • Contes per estar més bé
  • Pràctiques per a la salut emocional
  • Txi Kung

També s’han realitzat activitats com informàtica, psicomotricitat, dinamització a través de la música, manualitats, jocs de taula, tarda de cinema o d’altres.
 
Horaris: les activitats a Centre Fòrum es realitzen les tardes de dilluns a dijous (15:00h a 17:30h) i els divendres al matí (10:30h a 13h).
 
 
Hospital Vall d’Hebron (Barcelona)
 
Ludoteca mòbil
La ludoteca mòbil és un carretó que permet al voluntaris i voluntàries portar jocs i joguines a les habitacions dels infants que no poden desplaçar-se a la sala de jocs o a la “ciberaula”. El que és més important és que el voluntariat ofereix estones de joc i companyia als infants, convertint-se en un suport als familiars i acompanyants.
 
Bibliomòbil
La bibliomòbil és un carretó de llibres que el voluntariat passa per les diferents habitacions de l’hospital i, gràcies al qual, els infants i adolescents poden agafar llibres en préstec. Els/les voluntàries dinamitzen estones de conta-contes.
 
Atenció a infants aïllats
Gràcies a la formació específica rebuda a l’inici del curs, el voluntariat de la Fundació Autònoma Solidària té accés a infants o adolescents en habitacions aïllades. Aquests no poden sortir de les habitacions durant un període de temps i les visites que reben també estan limitades. D’aquesta manera, l’equip de voluntariat té la possibilitat de dur a terme diferents activitats com ara ensenyar a fer manualitats o explicar contes i compartir estones de joc amb els infants que es troben aïllats.
 
A més d’aquestes activitats, el voluntariat dinamitza esdeveniments especials en dates assenyalades com poden ser el Nadal, el Carnestoltes o el Sant Jordi, utilitzant espais de l’hospital com ara les sales de jocs o la “ciberaula”.

Horaris: les activitats a l’Hospital Vall d’Hebron es duen a terme de dilluns a divendres a la tarda (16h-19h) i els dissabtes al matí (11h-13h). 

© 2020 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats